Meras prašė nenutraukti arenos statybos finansavimo

Trečiadienį Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas Vilniuje susitiko su Ministru Pirmininku Andriumi Kubiliumi. Po susitikimo meras teigė gavęs pažadą, kad ankstesnės Vyriausybės  pažadai nebus užmiršti.

Meras Vyriausybės vadovui pateikė informaciją apie Kauno pramogų ir sporto arenos projekto įgyvendinimo eigą.

Pasak A. Kupčinsko, buvusi Vyriausybė ne visada vienodai skirdavo dėmesio savivaldybėms. „Sutarėme, kad savivaldos reikalams Vyriausybė skirs daugiau  dėmesio. Pasiūlėme, kad susitikimai tarp Vyriausybės ir Savivaldybių asociacijos atstovų vyktų dažniau. Taip pat atkreipėme Ministro Pirmininko dėmesį į netolygų kelių finansavimą. Šiuo metu net 80 procentų lėšų iš kelių fondo skiriama valstybiniams keliams, o savivaldybių atsakomybėje esantiems keliems telieka apie 20 procentų. Akivaizdu, jog to nepakanka", - teigė Kauno meras.

Susitikimo dalyviai sutarė, kad Vyriausybė skirs finansavimą Kauno miesto investiciniams projektams. Kitais metais pramogų ir sporto rūmų statyboms  bus skirta 15 mln. litų, dar 8 mln. teks Kauno dramos teatro rekonstrukcijai. Muzikinis teatras remontui gaus 4,2 mln., o Kauno filharmonijos pastato rekonstrukcijos užbaigimui bus skirta 2,2 mln. litų.

Kauno pramogų ir sporto rūmų statybai kitais metais numatoma išleisti apie 80 mln. litų, dalį lėšų skirs Kauno miesto savivaldybė, kita dalis bus iš Vyriausybės investicinės programos lėšų. Taip pat tikimasi kitais metais sulaukti ir ES paramos.


Šiame straipsnyje: arenaMeraskubilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių