Meras Kaune neužsibūna - 3 savaitėms išlekia į JAV

Vasarį pasižvalgęs po Pietų Korėją, miesto vadovas  Andrius Kupčinskas rengiasi trijų savaičių viešnagei Jungtinėse Amerikos Valstijose. Dėl to teko keisti tarybos posėdžio laiką, atsiprašyti Estijos atstovų.

Priekaištų dėl itin dažnų savo kelionių sulaukiantis A.Kupčinskas bus vienintelis meras Lietuvoje, perkandęs amerikietiškosios savivaldos gudrybes. Jis pats pasakojo, kad į Amerikos merų kongreso konferenciją birželio 5-ąją vyksta vienas. "Reikia paknopstom ir pasą keisti, ir viza rūpintis, žiūrėsim, kaip čia bus", - aiškino A.Kupčinskas.

Jis sakė dar pernai gavęs tuomečio JAV ambasadoriaus kvietimą dalyvauti tris savaites truksiančiame renginyje, į kurį kviečiami ir kitų šalių miestų vadovai. "Pildžiau anketą - ten buvo kažkoks konkursas, ir šių metų vasarį sulaukiau kvietimo", - džiaugėsi Kauno meras.

Konservatorius gyrėsi, kad  domėjosi savivaldos sistema JAV. "Esu skaitęs buvusio Niujorko mero Rudolpho Giuliani knygą "Lyderis". Akivaizdu, kad jų galimybės daug didesnės. Bet viena yra paskaityti, o kita - pamatyti gyvai", - dėstė A.Kupčinskas.

A.Kupčinskas teigė, kad kelionės ir gyvenimo išlaidas apmokės JAV ambasada. "Tokiu atveju mokami ne daugiau kaip 50 proc. dydžio dienpinigiai", - aiškino meras. Dienpinigiai bus atseikėti iš miesto biudžeto.

Kauno vadovas pripažino, kad dėl jo komandiruotės buvo pakeistas miesto tarybos posėdžių grafikas. Pasak A.Kupčinsko, birželio 10-ąją planuotas posėdis perkeltas į birželio 3-iąją.

Kai meras bus komandiruotėje JAV, jo pareigas laikinai eis A.Kupčinsko partijos kolega Algimantas Kurlavičius.

Daugiau apie mero keliones ir iš svetur parsivežtas idėjas skaitykite trečiadienio "Kauno dienoje".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių