„Menų centras“ kviečia „maudytis“ meno vandenyse

Kauniečiams nebereikės lėkti į Vilnių semtis novatoriško mąstymo, ar pamatyti tai, ko nerodo Kauno teatrai.  Penktadienį Laisvės alėjoje atgimsta nauja vieša erdvė.

Idėja prikelti Vytauto Didžiojo universiteto (VDU)  Centrinių rūmų kiemelį ir įsteigti „Menų centrą“ kilo VDU profesorei Auksei Balčytienei.

„Prieš keliolika metų tai buvo išpuoselėta miesto vieta, kurioje tryško fontanas, tačiau pastaruoju metu kiemelis tarp VDU centrinių rūmų ir buvusio „Merkurijaus“ pastato liko pamirštas, o fontanas – išjungtas. Siekdami sugrąžinti šią vietą Kauno akademinei bendruomenei bei miesto visuomenei, nusprendėme jį sutvarkyti ir paversti šalia gyvuojančio VDU Menų centro įvykių zona“, – apie idėją atgaivinti kiemelį pasakojo A. Balčytienė.

Kiemelyje norima išsaugoti šios vietos atminimą, o kiemelio interjere dominuos vanduo. Originalų dizaino sprendimą šiai erdvei sukūrė Justė Balčiūnaitė ir Jonas Rudzinskas.

„Vandens srovę pakeitėme iš įrengto apšvietimo trykštančiais šviesos spinduliais, simbolizuojančiais švietėjišką kiemelio misiją, o jaukias sėdėjimo vietas atstos išradingai panaudotos vonios, kviečiančios „išsimaudyti“ meno vandenyse. Erdvė virš laiptų, esanti fontano išorėje, taps nedidelių gyvo garso muzikinių bei meno, kultūros renginių, filmų peržiūrų, susitikimų vieta, atvira visuomenei“, – tikino dizainerė J.Balčiūnaitė.

„Menų centro“ renginių kuratorė Gintarė Žitkevičiūtė teigė, kad nauja erdvė laukia tiek moksleivių, tiek šeimų su mažais vaikais. „Siekiame būti atviri visam miestui. Mes lauksime visų šiltais vasaros vakarais, kai nelis. Šiltuoju sezonu beveik visos galerijos, kultūriniai taškai yra uždaryti ir veiks tik rudenį. Daugelis traukia į kolektyvinius sodus, nes mieste nėra ką veikti. Stengsimės atgaivinti kultūrinį miesto gyvenimą“, - planus dėstė G. Žitkevičiūtė.

Pasak renginių kuratorės, „Menų centras“ ieškos dar neatrastų talentų. „Mes neturime didelio biudžeto, išsilaikome iš lankytojų aukų, todėl nėra galimybės kviesti garsių grupių, tačiau mes to ir nesiekiame. Norime atrasti jaunus, bet gabius talentus“, - apie naują veiklą kalbėjo G. Žitkevičiūtė.

„Menų centras“ veiks ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį. Projekto iniciatoriai viliasi, kad kiemelyje įkurdinus originalius meninius bei interjero dizaino sprendimus, buvusio fontano vietoje prasiverš Kauno kultūrinio gyvenimo srovės.


Šiame straipsnyje: VDUmenų centraskultūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių