Mėnesinis bilietas šeštadienį - bevertis

Už automobilių stovėjimą mieste mokesčius rinksianti savivaldybė nusprendė, kad šeštadienį terminuotieji autobusų ir troleibusų bilietai negalios.

Nemaloni staigmena

Šilainių gyventoja Aldona Černiauskienė kiekvieną darbo dieną 34-ojo maršruto autobusu važiuoja nuo 2-osios klinikinės ligoninės į Šančius. Finansininke dirbanti kaunietė yra apskaičiavusi, kad jai labiau apsimoka įsigyti terminuotą viešojo transporto bilietą, negu pirkti bilietą kaskart įlipus į autobusą.

"Šįryt važiuodama pastebėjau autobuse pakabintą perspėjimą, kad šeštadienį negalios mėnesiniai bilietai. Nesuprantu, kodėl turiu pirkti vienkartinį bilietą, jeigu esu įsigijusi mėnesinį", - piktinosi kaunietė. Ji atkreipia dėmesį, kad Vyriausybė rekomendavo perkelti darbo dieną į šeštadienį ir dėl to daugelis įstaigų ir įmonių dirbs.

Savanorių prospekto gyventojas Regimantas svarsto, ar kontrolieriai baus šeštadienį be vienkartinio bilieto važiuosiančius keleivius.

"Už automobilių stovėjimą centre pinigus lups, nes neva tai bus darbo dieną, o viešajame transporte rinkliava kaip savaitgalį. Absurdas!", - kalbėjo kiekvieną darbo dieną troleibusų paslaugomis besinaudojantis Regimantas.

Vežėjai: tai ne mūsų sprendimas

Bendrovės "Kauno autobusai" generalinis direktorius Mindaugas Grigelis patvirtino, kad šeštadienį negalios terminuotieji autobusų bilietai.

"Ant bilieto neparašyta, kad jis galioja darbo dienomis. Ten matome užrašą, kad galioja pirmadieniais-penktadieniais", - pabrėžė M.Grigelis.

Esą anksčiau yra kilę diskusijų, ar turėtų galioti mėnesiniai bilietai, kai savaitės dieną yra šventė ir kai šeštadienis tampa darbo diena. M.Grigelio teigimu, yra buvę įvairiai, tačiau visuomet kai kurie gyventojai likdavo nepatenkinti.

Kontrolieriai nepasigailės

Paklaustas, ar šį šeštadienį kontrolieriai nebus atlaidesni, "Kauno autobusų" vadovas patarė keleiviams įsigyti vienkartinius bilietus.

"Kontrolės paslaugas perkame, negalime jiems nurodyti, kada bausti. Aš asmeniškai nerizikuočiau važiuoti turėdamas tik mėnesinį bilietą, galiojantį pirmadieniais-penktadieniais", - sakė M.Grigelis.

Troleibusų keleiviai taip pat šeštadienį turės įsigyti vienkartinius bilietus. "Autrolio" atstovai patvirtino, kad šeštadienį mėnesiniai bilietai negalios.

Mėnesinis autobuso bilietas pirmadieniams-penktadieniams kainuoja 75 litus, o terminuotas bilietas visoms dienoms - 84 litus per mėnesį. Kas mėnesį kauniečiai įsigyja apie 30 tūkst. mėnesinių autobuso bilietų.

Komentaras

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras

Dėl terminuotų bilietų galiojimo sprendimą priėmė ne mūsų skyrius, bet miesto taryba. Prieš ketverius metus svarstėme, kokia tvarka būtų patogiausia miestiečiams. Vyriausybei rekomendavus perkelti darbo dieną į savaitgalį, ne visos įmonės tokios rekomendacijos paiso. Dažniausiai dirba tik valstybinės įstaigos ir įmonės. Sulaukdavome gyventojų nepasitenkinimo, todėl nusprendėme patvirtinti aiškią tvarką: mėnesiniai bilietai galioja ne darbo dienomis, bet pirmadieniais-penktadieniais.


Šiame straipsnyje: darbo šeštadienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių