Mėlynojoje automobilių statymo zonoje jau renkamos baudos

Vilniečiai dar nepriprato prie mėlynosios automobilių statymo zonos. Šiandien rytą Vokiečių gatvėje užblokuotus ratus rado ne vieno automobilio vairuotojas.

Mėlynoji automobilių statymo zona įsigaliojo nuo lapkričio pirmosios. Jau keturios dienos, kai šioje zonoje valandai palikti automobilį kainuoja dvigubai daugiau nei iki šiol – 6 litus. Vokiečių gatvė pastebimai ištuštėjo, tačiau atsiranda ir tokių vilniečių, kurie į reikalaujamą mokestį už automobilio stovėjimą numoja ranka. Nors Vokiečių gatvėje surakintais ratais stovėjo ir ne vienas prabangus automobilis. Dažniausias tokių vairuotojų pasiteisinimas – „aš tik penkioms minutėms“.

Taip teisinosi ir vienas ketvirtadienio rytą baudą susimokėjęs vilnietis. „Aš dirbu Vokiečių gatvėje. Reikėjo trumpam užbėgti į biurą, tai taip ir atsitiko“, - kalbėjo jis.

Nubaustasis piktinosi nauju rinkliavos už automobilio statymą dydžiu: „Ir taip gyvenimas nelengvas, o dar šitaip skriaudžia“.

1diena.lt pakalbinti ratus blokavę policijos pareigūnai teigė, kad jų nestebina mėlynojoje zonoje už automobilių statymą nesusimokantys vairuotojai. Anot policininkų, kitose miesto vietose pažeidėjų taip pat netrūksta.

Įsigaliojus naujai tvarkai, sostinės senamiestyje atsirado trys vadinamosios mėlynosios zonos. Didžiausia jų – prie Gedimino prospekto. Mėlynoji zona apima A.Jakšto, A.Vienuolio gatves, dalį Vilniaus gatvės ir driekiasi iki prekybos centro „Gedimino 9“. Antra mėlynoji zona apima Didžiąją, Aušros vartų bei Vokiečių gatves. Trečioji mėlynoji zona – Šventaragio gatvėje, prie Katedros aikštės. Visose mėlynosiose zonose nuo pirmadienio valanda automobilio stovėjimo kainuoja 6 litus.

Likusi senamiesčio teritorija – raudonoji zona. Joje vairuotojams valanda kainuoja 3 litus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių