Melancholijai išsklaidyti - bliuzo ir rokenrolo dozė

Nuo rudeninės žvarbos susišildyti geros muzikos doze į penktąjį „Dvigubą bliuzo ir rokenrolo smūgį" kviečiami visi bliuzo ir rokenrolo muzikos mėgėjai.

Spalio 28 d. vyksiančios garsų fiestos dalyviai - bliuzo žvaigždė iš Teksaso (JAV) „Omar & The Howlers" ir rokenrolo grupė „The Sundowners" ir Didžiosios Britanijos.

„Omar & The Howlers" grupės lyderis Omar'as Kent Dykes gimė 1950 metais mažame McCombo miestelyje, Misisipės valstijoje, Amerikoje. Muziką pamėgo klausydamas mamos plokštelių. Tryliktojo gimtadienio proga jis gavo dovanų ne pažadėtą beisbolo lazdą, o gitarą. Nuo tada Omar'as dažnai pradingdavo iš namų gimtojo miestelio klubuose. Ten daugiausia rinkdavosi juodaodžiai muzikantai, kurie grodavo grubų, primityvų bliuzą, o jis tarp jų buvo vienintelis baltaodis.

70-ųjų viduryje Omar'as įkurė savo grupę „Omar & The Howlers" ir išvyko su ja į Teksaso valstijos sostinę Austin'ą. Iš lėto, bet ryžtingai grupė išsikovojo vietą vietinėse scenose, tačiau pirmą plokštelę jiems pavyko išleisti tik 1980 metais. 1984 metais pasirodė antrasis albumas „I Told You So", kuris buvo lydimas video klipo „Border Girl". Nuo tada grupė „Omar & The Howlers" pradėjo aktyviai gastroliuoti po Jungtines Amerikos Valstijas, o po kiek laiko išvažiavo koncertuoti ir į Europą.

Per savo ilgametę karjerą „Omar & The Howlers" yra išleidę netoli dvidešimties albumų skirtingose įrašų kompanijose. Paskutinis iš jų „On The Jimmy Reed Highway" pasirodė 2007 m. ir buvo įrašytas kartu su bliuzo gitaristu ir dainininku Jimmie Vaughan'u, vyresniuoju bliuzo legendos gitaristo Stevie Ray Vaughan'o broliu.

Apie antrąjį koncerto dalyvį rokenrolo grupę iš D.Britanijos „The Sundowners" geriausiai galima spręsti iš šių grupės lyderio, puikaus dainų autoriaus ir aranžuotojo Lee Gocher'io žodžių: „Vertinu nuoširdžią ir tikrą muziką ir pats tokią stengiuosi groti jau 26 metus. Visada buvau ir būsiu Elvis Presley, Brian Setzer ir Stray Cats didžiausias fanas." Turbūt dėl to „The Sundowners" kūryboje persipina visi rock'n'roll'o stiliai ir formos - nuo 50-ųjų metų iki šių dienų.

 „Dvigubas bliuzo ir rokenrolo smūgis" - spalio 28 d., 19 val. Forum Palace (Konstitucijos pr. 26, Vilnius).



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių