Meilės alėjos rekonstrukcija Palangoje įstrigo ilgam

Prieš beveik metus sustabdyti Meilės alėjos rekonstrukcijos darbai neaišku, kada bus vėl atnaujinti. Laukiama, kol bus patvirtinta darbų projekto korekcija.

Anot Palangos savivaldybės administracijos direktoriaus Valerijaus Kuznecovo, Meilės alėjos rekonstrukcija skaudi tema. Rekonstrukcijos darbai šioje gatvėje sustojo praėjusių metų gruodį.

V.Kuznecovas aiškino, jog problemų kilo dėl projekto korektūros.

„Meilės alėjos rekonstrukcijos projektas buvo parengtas seniai. Jį reikėjo koreguoti, nes pasikeitė Statybos įstatymas, reikalavimai dėl patvarumo, stiprumo ir kiti. Projektuotojai korektūrą turėjo atlikti iki praėjusių metų gruodžio 1 dienos, tačiau tai užsitęsė. Jei tai būtų padaryta laiku, rekonstrukciją būtume užbaigę kaip ir planavome iki pavasario“, – teigė direktorius.

V.Kuznecovo manymu, korektūros parengimas užstrigo dėl finansinių priežasčių. Meilės alėjos rekonstrukcijos projektas buvo nupirktas labai pigiai, o jo korektūrą reikia atlikti už dar mažesnę sumą – 30 proc. vertės.

„Matyt, projektuotojų netenkino kaina ir jie vilkino darbus. Kitiems perduoti negalėjome, nes tai autorinis darbas. Reikia, kad šie atsisakytų, o jie to nedarė“, – komentavo vadovas.

V.Kuznecovas pasakojo, jog rugpjūtį projekto korekcija buvo pateikta Nuolatinei statybų komisijai. Dabar ji jau perduota Verslo paramos agentūrai. Laukiama, kol ši įstaiga jį peržiūrės.

„Tai paskutinis etapas. Tikimės, jog agentūra greitai peržiūrės korekciją ir viskas bus gerai. Tuomet vykdysime papildomų darbų, kurie numatyti korekcijoje, pirkimą“, – tvirtino vadovas.

Direktoriaus teigimu, pagrindiniai darbai Meilės alėjoje atlikti – nutiesti lietaus kanalizacija, poadaryta dalis takų. Kol nėra patvirtinta korekcija, negalima gatvės išgrįsti trinkelėmis. Nuo šio dokumento priklauso jų rūšis.

Kada bus atnaujinta Meilės alėjos rekonstrukcija, V.Kuznecovas prognozuoti nesiryžo. Darbai iš viso kainuos per 3 mln. litų. Dalis lėšų skirta iš ES fondų.


Šiame straipsnyje: Meilės alėja

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių