„Megoje" atidaromas gruzinų restoranas

Šiandien prekybos centre „Mega" duris atveria gruzinų restoranas „Tiflisi". Penktadienį 19.30 val. „Megos" centrinėje aikštėje pasirodys gruzinų liaudies šokių grupė „Ciskari" (liet. - „Aušra") iš Tbilisio.

„Esame lyg gruziniškos virtuvės ambasadoriai Lietuvoje. Mano partneris jau penkiolika metų dirba šioje srityje. Pirmąjį restoraną Lietuvoje jis atidarė netoli Kėdainių. Dabar nutarėme suvienyti savo jėgas ir bendrai įkurti naują restoraną Kaune", - apie restorano įkūrimo idėją pasakojo vienas iš savininkų Laša Kiknadzė.

Verslo patirties turintis vyras sako, kad gruzinų virtuvė yra labai aromatinga, joje naudojama daug prieskonių, dažnai maistas būtinai paskaninamas gruzinišku vynu. Gruzinų virtuvės ypatumus demonstruos trys iš Gruzijos atvykę profesionalūs virėjai, turintys po dvidešimt metų maisto gaminimo patirties.

„Iš gruziniškų patiekalų lietuviai labiausiai mėgsta šašlykus, nors tai nėra pagrindinis gruziniškos virtuvės patiekalas. Be abejo, populiariausi daugelio patiekalų ingredientai yra mėsa ir daržovės. Ši virtuvė turi gilias tradicijas ir yra išgarsėjusi daugelyje pasaulio šalių", - sakė Laša Kiknadzė.

Lietuvos pilietybę turintis Laša teigia, kad jam labai svarbu tokiu būdu garsinti Gruzijos vardą, ypač esant toli nuo tėvynės: „Labai sunku būti čia, kai mano šalyje vyksta tokie neramumai. Tiesiog kas penkiolika minučių seku įvykius Gruzijoje ir labai išgyvenu."

Restorano pavadinimas „Tiflisi" kilo nuo senoviško Tbilisio pavadinimo. Maždaug prieš šimtmetį jis buvo ypač populiarus. Taip Tbilisį vadino užsieniečiai, kurie nesugebėdavo taisyklingai ištarti originalaus pavadinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių