Medžius geninčius darbuotojus atakavo bulvėmis

Genėti medžius uostamiestyje šiemet pradėta kaip niekada anksti. Specialistai tvirtina, kad dabar tam palankūs orai. Nors dar tik darbų pradžia, kuriozinių situacijų neišvengta.

Šiemet genėti medžius uostamiestyje pradėta anksčiau pernai – praėjusios savaitės pabaigoje. Dabar darbai vyksta Danės, Manto gatvėse. Pradėti darbus šiose gatvėse nurodė savivaldybė.

Bendrovės „Klaipėdos želdiniai“ vadovas Gediminas Valašinas tvirtino, kad čia medžiai buvo genimi seniausiai. Be to, gauta ir nusiskundimų iš gyventojų, kad jie užstoja šviesą.

„Atšilo ir pradėjome genėti medžius. Jei vėl atšals, sustabdysime darbus. Daug medžių reikia nugenėti. Norime suspėti atlikti darbus. Pavasarį, kai pradeda sprogti medžiai, ypač beržai ir klevai, bėga sula, negerai juos genėti“, – tvirtino vadovas.

Vėl paspaudę šalčiai, pasak G.Valašino, nugenėtiems medžiams nepakenks. Nupjautų šakų vietos yra užtepamos specialia medžiaga.

Iš viso šį sezoną bus nugenėta apie 400 gatvėse augančių medžių. Dar papildomą sąrašą pateiks savivaldybės speciali komisija. Ji pateiks medžių, kuriuos reikia genėti sąrašą, nes jie užstoja kelio ženklus, šviesoforus, šviesą daugiabučių namų gyventojams.

Neišvengta ir išpuolių prieš darbus atliekančius darbuotojus.

G.Valašinas pasakojo, kad praėjusią savaitę, genint medžius, Danės gatvėje viena moteris darbuotojus apmėtė bulvėmis. Laimė, anot vadovo, kad daržovės skrido pro šalį.

„Žmonės, kurie gyvena butuose, esančiuose nuo pirmo iki ketvirto namo aukšto, džiaugiasi, kad apgenime medžius. Tačiau įsikūrę aukščiau nesupranta tokių darbų būtinybės. Jie pyksta, kad genime medžiai. Todėl prieš vykdant darbus prašome bendrijų pirmininkų, kad apsispręstų su gyventojais, ar nori, kad medis būtų nugenėtas“, – komentavo G.Valašinas.

Anot vadovo, ankstesniais metais yra buvę atvejų, kai medžius genintys darbuotojai buvo apmėtyti pomidorais, kiaušiniais. Iš jų buvo pataikyta į mašinas, žmones.

„Besipiktinančių yra, bet didžioji dalis žmonių džiaugiasi, kad atliekami darbai. Geriau ir pačiam medžiui“, – pabrėžė G.Valašinas.


Šiame straipsnyje: medžių genėjimasmedžiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

kosmaras

kosmaras portretas
Tai barbariskas genejimas. Praeitais metais nugeneti medziai H.Manto gatveje jau siais metais mirsta.... ka jus darot savivaldybes balvonai?

Gintas

Gintas portretas
Kai vetra lauzo - blogai, kad negeni. Kai geni - blogai, kad galvai negerai. Kaip bedarytu - visaip negerai. Tegul kam negerai - buna atsakingi uz medzius asmeniskai - patys tegul samdo genetojus.

virginija

virginija portretas
Labai reikalingas darbas.Ypač daugiabučių kiemuose.Kur ir taip nėra kur pastatyti mašinų o po tokiais medžiais,kurių viršūnės negenėtos,jos yra labai greitai lūžtančios,tai labai pavojinga.Be to užstoja saulę.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių