Medikams pristatytas naujos kartos įrenginys

Vakar Vilniaus universiteto ligoninės (VUL) Santariškių klinikose pristatytas Lietuvos mokslininkų sukurtas, visame pasaulyje analogų neturintis, naujos kartos diagnostikos įrenginys „ULTRABRAIN echotomoskopas".

UAB „Medelkom", bendradarbiaudami su VUL Santariškių klinikų specialistais, sukūrė ir pagamino šį ultragarsinio echotomoskopo prototipą, skirtą galvos smegenų kraujagyslių ir kitų struktūrų ultragarsiniams atvaizdams formuoti per storuosius kaukolės audinius.

Sukurtas prietaisas nuo įprastų ultragarsinių echoskopų skiriasi tuo, kad jis pašalina kaukolės kaulo audinio trukdantį poveikį ultragarsinių vaizdų kokybei ir leidžia matyti visaverčius smegenų kraujagyslių ir įvairių struktūrų vaizdus.

„Šis prietaisas pranašesnis už šiuo metu naudojamus ne tik dėl daug geresnės vaizdų kokybės, bet ir dėl galimybės jį naudoti kraujagyslių ar neurochirurginių operacijų metu",- teigė VUL Santariškių klinikų generalinis direktorius prof. Aleksandras Laucevičius.

Naujo diagnostikos įrenginio potencialūs naudotojai - neurologai, neurochirurgai, onkologai, angiochirurgai, kardiologai, radiologai, echoskopuotojai.

Pradėjus serijinę prietaiso gamybą, pacientams bus teikiamos neinvazinės smegenų tyrimo ultragarsu paslaugos, užtikrinančios patikimus tyrimų rezultatus ir pacientų saugą, taip pat pasižyminčios mažais kaštais lyginant su dabar taikomais metodais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių