Medicininės atliekos iš Vilniaus vežamos deginti į Šiaulius

Medicininės atliekos iš Vilniaus ligoninių pradėtos vežti deginti į Šiauliuose pradėjusią veikti pavojingų atliekų tvarkymo įmonę „Toksika“, pranešė sostinės savivaldybė.

Savivaldybės įmonė „Gydomoji gamyba“ antradienį pradėjo rinkti pavojingas medicinines atliekas iš sostinės gydymo įstaigų ir gabenti jas į Šiaulius.

Anot pranešimo, ekstremali situacija dėl besikaupiančių pavojingų medicininių atliekų atšaukiama.

Ekstremali padėtis dėl susikaupusių medicininių atliekų beveik 500 Vilniaus gydymo įstaigų buvo paskelbta rugsėjo pradžioje, nes bendrovė „Senovė“ negalėjo vykdyti nei atliekų deginimo, nei medicininių atliekų nukenksminimo darbų. Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentas neišdavė jai leidimų tokiai veiklai vykdyti.

Vasarą kilus nesutarimų tarp atliekų deginimo gamyklos Šiauliuose rangovų ir užsakovų ir joje nutraukus deginimo bandymus, šalyje buvo susikaupęs pavojingas medicininių atliekų kiekis, dėl kurio beveik tris mėnesius Lietuvoje buvo paskelbta ekstremali padėtis.

Jos metu atliekos naikintos Vilniuje, bendrovėje „Senovė“. Ekstremalią padėtį atšaukus ir nustojus atliekas naikinti „Senovėje“, skelbta, kad dalyje šalies gydymo įstaigų vėl ėmė kauptis medicininės atliekos.


Šiame straipsnyje: Medicinos atliekosmedicina

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių