Mažesnis mokestis už šiukšles – Klaipėdos politikų valioje

Jau šį mėnesį uostamiesčio politikai turėtų sumažinti klaipėdiečių pečius slegiančią mokesčių naštą – mažiau mokėti reikės už atliekų išvežimą ir  tvarkymą.

„Jau pasirašiau miesto tarybos sprendimo projektą dėl rinkliavos už atliekų išvežimą ir tvarkymą mažinimo ir jį išsiunčiau svarstyti atitinkamuose komitetuose. Manau, kad rugsėjo pabaigoje vyksiančiame miesto tarybos posėdyje politikai balsuos teigiamai ir šis mokestis bus sumažintas 15 proc.“, - penktadienį teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Rinkliavos dydį už atliekų išvežimą ir tvarkymą specialiai sudaryta grupė buvo įpareigota peržiūrėti, nes paaiškėjo, kad mokesčių surenkama daugiau, nei jų reikia šiukšlėms išvežti ir sutvarkyti.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos finansinio audito išvadose nurodoma, jog 2008–2011 metais surinktos perteklinės vietinės rinkliavos už atliekų tvarkymą lėšos – beveik 11 mln. litų – pateko į savivaldybės biudžetą ir buvo panaudotos ne pagal tiesioginę paskirtį.

„Atspirties taškas, kiek sumažinti rinkliava, buvo 10 proc., tačiau galiausiai susitarta dėl 15 proc. Tai riba, kad ir gyventojai pajustų palengvėjimą, o „Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras“ nenukentėtų“, - dėstė V.Grubliauskas.

Paklaustas, ar „Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras“ nesipriešino dėl rinkliavos mažinimo 15 proc., uostamiesčio vadovas teigė, jog būtų keista, jei savivaldybės valdomos įmonės vadovai imtų ignoruoti politikų valią.

Preliminariai skaičiuojama, kad rinkliavą sumažinus 15 proc., klaipėdiečiai per metus sutaupys beveik pustrečio milijono litų.

Jei politikai pritars rinkliavos už atliekų išvežimą ir tvarkymą mažinimui, ji įsigalios nuo kitų metų pradžios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Mokesčius/rinkliavas pagrįskite, o ne nuolaidas dalinkite.

Taigi

Taigi portretas
Šiūkšlių išvežimas pagal kvadratus yra absurdas. Nesąmonė yra ir bendrijos rinkliava namo remontui nuo kvadratų, nes visi butai naudojasi vienodu kiekiu įvadų ir magistraliniais vamzdynais, kaip ir vienodai bendra elektra. Gal tik nuo kvadratų priklausytų kapitalinis namo sienų, balkonų ir stogo remontas.Renovacija taip pat nepilnai turėtų būti skaičiuojama nuo kvadratų.

Pinokis

Pinokis portretas
O kada Kauno politikai atsisakys rinkti mokestį už šiūkšlių išvežimą pagal kvadratus??? Tai didžiausia nesąmonė kokia dar gali būti Vienas 4 kambarių bute moka 18 litų, o 5 gyvenantys1 kambario bute -10 litų.Koks idiotas tai sugalvojo????
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių