Mažametės žagintojas kalės 9 metus

Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį Mindaugui Andriukaičiui. Uždaruose teismo posėdžiuose nagrinėtos bylos nuosprendis paskelbtas viešai.

Už vienuolikmetės išžaginimą M.Andriukaitį teismas nuteisė 8 metams nelaisvės, už seksualinį prievartavimą skyrė 6 metus 6 mėnesius laisvės atėmimo. Subendrinus bausmes A.Andriukaitis kalės 9 metus.

Skelbdamas nuosprendį teismas pabrėžė, kad teisiamasis savo kaltės neneigė. Jis prisipažino, kad žinojo, kad mergaitei tik 11 metų, kad mylėjosi su mažamete 7 kartus ir kartą tai darė oraliniu būdu.

Nors nukentėjusioji patvirtino M.Andiukaičio parodymus, kad jų santykiuose jokios prievartos nebuvo, teismas nusikaltimą traktavo kaip pasinaudojimą bejėgiška nukentėjusiosios būkle.

Nukentėjusioji dėl socialinės brandos ir psichologinės būklės galėjo nesuvokti, kas vyksta ir tų veiksmų pavojingumo.

Teismas rėmėsi ir psichologų vertinimu, kad mergaitė dėl psichologinių priežasčių negalėjo pasipriešinti ir kritiškai įvertinti kaltinamojo veiksmų.

Teismas atsižvelgė ir į teisiamojo geranoriškumą, į tai, kad jo santykiai su mažamete nebuvo priešiški, jis nesmurtavo ir neprievartavo, todėl M.Andriukaičiui skirta švelnesnė bausmė.

Nusikaltimas išaiškėjo, kai ankštuose namuose gyvenančioje šeimoje pasklido keistos kalbos. Šių kalbų pro pirštus nepraleido ir Vaiko teisių apsaugos tarnyba. Taip byla atkeliavo iki teismo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių