„Maxima“ uždarė parduotuves Vilniuje ir Klaipėdoje

Didžiausias šalies prekybos tinklas „Maxima“ 2010 metus pradėjo dviejų parduotuvių uždarymu. Atsisakyta „Maxima bazė“ parduotuvių Vilniuje ir Klaipėdoje.

Kaip portalui teigė tinklą valdančios bendrovės „Maxima LT“ atstovė spaudai Renata Saulytė, parduotuvės uždarytos dėl dviejų priežasčių. Visų pirma, „Maxima“ priversta sumažinti prekybos plotą dėl sunkmečio ir krentančios perkamosios galios. Antra priežastis, anot R.Saulytės, buvo šių dviejų parduotuvių nerentabilumas. Mat norint tęsti darbą Vilniaus „Maxima bazėje“ (verkių g. 29), į patalpas ir įrangą esą būtų tekę labai daug investuoti, o parduotuvė Klaipėdoje (Šilutės pl. 27) nepateisino lūkesčių. „Dėl sumažėjusių pirkėjų srautų ir pardavimų apimčių, efektyvinant veiklą, mums pasirodė nebetikslinga nuomotis tokį didelį plotą“, - aiškino R.Saulytė.

Anot jos, uždarytų parduotuvių darbuotojai nebus palikti likimo valiai. „Žmonės darbų neprarado. Jiems pasiūlytos darbo vietos kitose tinklo parduotuvėse“, - pridūrė „Maximos“ atstovė.

Anot jos, abi „Maxima bazes“ planuota uždaryti dar praėjusiais metais, tačiau procesas kiek užsitęsė.

Prekybiniai „Maxima bazių“ pajėgumai perkelti į kitas didmenines tinklo parduotuves Vilniuje ir Klaipėdoje.

Anot R.Saulytės, bent jau kol kas „Maxima“ neplanuoja dar mažinti savo parduotuvių tinklą. „Tikimės šį sunkmetį išgyventi su tiek parduotuvių, kiek turime dabar. Plėtros taip pat neplanuojame“, - sakė didžiausio šalies prekybos tinklo atstovė spaudai.

Abi parduotuvės uždarytos iškart po Naujųjų. Pernai „Maxima“ uždarė apie 15 parduotuvių. Dalį parduotuvių uždaryti įpareigojo Konkurencijos taryba.


Šiame straipsnyje: MaximaVP dešimtukas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių