Masinių renginių metu tvarką prižiūrės nepilotinė skraidyklė

Masinių renginių metu tvarką prižiūrės lengvasis skraidantis nepilotinis aparatas su vaizdo stebėjimo įranga.

„Jis bus naudojamas masinių renginių metu, kai vyksta neramumai, riaušės, kad mes galėtume greitai reaguoti į riaušių židinį, galėtume gretai surašyti į dokumentus neteisėtus asmenų veiksmus. (...) Mums paskui reikalinga įrodomoji medžiaga, kad būtent tas asmuo padarė“, - BNS sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvinės veiklos valdybos skyriaus viršininkas Dalius Bernotas.

Trečiadienį ši skraidyklė buvo pristatyta Paluknio aerodrome, Trakų rajone.

Pasak pareigūno, tai vieno metro aukščio ir vieno metro pločio aštuonių sraigtų aparatas, galintis filmuoti ir iš kelių kilometrų aukščio, tačiau dažniausiai jis bus naudojamas apie 30 metrų aukštyje. Aštuoni sraigtai, anot D.Bernoto, yra reikalingi tam, kad būtų galima saugiai pakilti ir skristi, nes ant aparato viršaus yra su montuotos vaizdo perdavimo, vaizdo dokumentavimo, navigacijos įrangos ir pan., kad kuriam nors ar keliems sraigtams sugedus aparatas nenukristų.

Skraidyklėje yra įmontuoti du fotoaparatai su vaizdo filmavimo funkcija. Vienas jų perduoda vaizdą skraidyklę nuotoliniu būdu valdančiam pilotui, kitas - aplinką stebintiems pareigūnams.

D.Bernoto teigimu, šiuo metu keli pareigūnai yra apmokomi, kaip dirbti su aparatu. Tam yra pasitelkiama dar viena skraidyklė, kuri yra silpnesnė, tačiau irgi gali būti panaudojama įvykių metu. Aparatus ir visą reikiamą techniką pagamino Aleksėjus Zaicevskis ir jo įmonė „My research.lt“.

Tam, pasak sostinės policijos pareigūno, Vilniaus savivaldybė prieš porą metų skyrė apie 100 tūkst. litų, tačiau projekto vykdymas užtruko, nes teko teismuose spręsti ginčus dėl viešo konkurso.

Jis tvirtino, kad toks aparatas yra gausiai naudojamas užsienio teisėsaugininkų.

„Žinome, yra Lenkijoje naudojamas, Skandinavijos šalyse populiaru naudoti“, - tvirtino D.Bernotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nika

nika portretas
Idomu ar tai geras prietaisas??? Ar tik bus pinigai isplauti,pas mus Lietuvoje pasitiketi nuo negalima.

pinigus

pinigus portretas
plauti,plauti,toks aparatas apie 1000 euru rinkoje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių