Marijampoliečio Ž.Buzo pagrobimo byla antrąkart neatversta

Praėjusių metų kovo mėnesį pagrobėjų įkaitu tapęs ir tik laimingo atsitiktinumo dėka į laisvę ištrūkęs 35 metų amžiaus Žydrūnas Buzas vis dar nesulaukia, kada jo budeliams išmuš atpildo valanda. Trečiadienį teismo posėdis vėl neįvyko.

Prieštaringai vertinamas Suvalkijos sostinės verslininkas Žydrūnas Buzas antradienį turėjusiame įvykti jo pagrobėjų teisme nė nepasirodė. Nukentėjusiajam iš anksto buvo pranešta, kad vienas iš keturių kaltinamųjų neatvyks į bylos nagrinėjimą dėl ligos, tad teismo posėdis neįvyks.

Šįkart teisme nepasirodė laisvėje nuosprendžio laukiantis 29 metų Dainius Lukošenkinas. Teismo posėdžio išvakarėse jis pranešė susirgęs ir atsiuntė prašymą bylos nagrinėjimą atidėti. Rugpjūčio viduryje teismui irgi nepavyko atversti šios nemenko rezonanso visuomenėje sulaukusios bylos, mat tąkart atostogavo kito kaltinamojo - 28 metų Renaldo Laimaus - advokatė.

Be šių dviejų suėmimo išvengusių ir bent kol kas laisve džiaugtis galinčių teisiamųjų kur kas rimtesni įtarimai pareikšti 39 metų kauniečiui Artūrui Račkeliui ir anksčiau jau tris kartus teistam 27 metų Deividui Snapkauskui.

Kauniečiui bendrovės „Everida“ direktoriui ir Nacionalinės praktinio šaudymo asociacijos nariui A.Račkeliui šioje Ž.Buzo pagrobimo ir turto prievartavimo byloje priskiriamas nusikaltimų iniciatoriaus bei užsakovo vaidmuo. Kartu su juo stikliniame narve antrankiais sukaustytomis rankomis tūnojęs D.Snapkauskas, įtariama, buvo pasamdytas saugoti pagrobtą marijampolietį verslininką.

Tačiau po gobtuvais veidus aktyviai slėpę A.Račkelis ir D.Snapkauskas, konvojaus pareigūnų atlydėti iki teisiamųjų suolo, dėjosi neva vienas kito išvis nepažįstantys ir įsitaisė priešinguose stiklinio gardo galuose.

Bylos duomenimis, pastaruosius du veikėjus suvedė tarpininko vaidmenį atlikęs R.Laimus, o jam talkino ir D.Lukošenkinas.

Kaip jau buvo rašyta „Kauno dienoje“, praėjusių metų kovo 16-osios vakarą su žmona ir draugais pirtelėje vakarojęs Marijampolės bendrovės „Artapolas“ komercijos direktorius Ž.Buzas buvo pagrobtas ginkluotų įsibrovėlių. Vyriškis pusnuogis išvežtas nežinoma kryptimi. Netrukus iš jo žmonos už vyrą buvo pareikalauta 11 mln. litų (3,2 mln. eurų) išpirkos.

Tik praėjus trims savaitėms paaiškėjo, kad Ž.Buzas buvo nuvežtas į Kauno rajone, Sausinės kaime esančios sodininkų bendrijos „Vanagynė“ vieną iš namelių ir ten akylai saugomas. Iš pradžių stambaus sudėjimo įkaitas laikytas rūsyje nuogas, vėliau jis aprengtas sportiniu kostiumu. Budeliai verslininką kankino - žnyplėmis spaudė pirštus, veidą apvyniojo lipnia juosta, o rankas ir kojas supančiojo automobiliams vilkti skirtu lynu.

Tik po trijų savaičių pusbadžiu laikytas Ž.Buzas, pajutęs, kad jį saugoję pagrobėjai prarado budrumą, ryžosi išsilaisvinti iš virvių ir sprukti. Nusikaltėlių įkaitu tapęs vyras pernai balandžio 7-ąją nutaikė momentą, kai D.Snapkauskas miegojo. Tą akimirką jis ištrūko laukan ir siauru sodų keliuku pasileido bėgti. Išvydę leisgyvį vyrą, vietos gyventojai tuoj pat jam iškvietė greitosios pagalbos medikus, o iš miegų pabudęs jo budelis kaipmat spruko iš sodo namelio ir pasislėpė iki atvykstant teisėsaugininkams.


Šiame straipsnyje: ž.buzasbuzas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių