M.A.M.A. apdovanojimuose daugiausiai prizų susišlavė grupė „Sel“

Sekmadienio vakarą sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje nugriaudėjo pirmąkart surengti Muzikos asociacijos metų apdovanojimai (M.A.M.A.). Kauniečiai ir iš visos Lietuvos suvažiavę miesto svečiai išvydo ryškiausias šalies žvaigždes vienoje scenoje.

Ilgai nelaukęs pirmajį nugalėtoją paskelbė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra. Metų debiuto nominacijoje triumfavo grupė „Gerai gerai & Miss Sheep“.

„Šis apdovanojimas įrodo, kad ant mūsų scenos lieka vis mažiau vietos tokioms atlikėjoms kaip Natalija Bunkė ir Oksana Pikul, nes Lietuvoje yra žmonių, kurie tikrai dainuoja“, – iš peties rėžė apdovanojimo atėjusi atsiimti grupės narė Dovilė.

Geriausią metų alternatyvios muzikos atlikėją paskelbė bliuzo karalienė Arina ir Viktoras Diawara. Į šį titulą pretendavo „Liūdni slibinai”, „Skylė“ ir „RasaBasa“. Būtent Rasai nusišypsojo laimė ir ji tapo nugalėtoja.

Metų roko grupės laimėjimu džiaugėsi „Freaks On Floor“. Scenoje nenustygstantiems vyrukams apdovanojimą įteikė Povilas Meškėla ir Kauno valstybinio dramos teatro vadovas Benjaminas Želvys. Į apdovanojimą taip pat pretendavo grupės „Antis“ ir „Biplan“.

Atskleisti, kas tapo šauniausia elektroninės muzikos grupe, televizijos laidų vedėjas Vytautas Šapranauskas pakvietė „Poliarizuotų stiklų“ sielą Šarūną Mačiulį ir chorvedę Danguolę Beinarytę, kurią pavadino „dainuojančia Kauno sąžine“. Ši energingai atplėšė voką ir garsiai paskelbė: Leon Somov&Jazzu!

Metų hiphopo grupe išrinktas „G&G Sindikatas“. Nominacijos nugalėtojus žaismingai pristatė bendrapavardžiai: galiūnas Žydrūnas Savickas ir aktorius Giedrius Savickas.

„Mums teko svarbi užduotis – pranešti, kas laimėjo geriausio metų muzikos prodiuserio apdovanojimą, – neslėpdami jaudulio sakė šokių treneriai Jūratė ir Česlovas Norvaišos, kuriuos publika pasitiko plodama atsistojusi. – Juk nuo šių žmonių priklauso, kokios muzikos mes klausomės, pagal kokią muziką šokame".

Nugalėtoju paskelbtas Mario Basanov.

Geriausiu metų muzikos albumu pripažintas „Aš kaip žąsis“, kurio autorius – maištingoji grupė „Sel“. Nugalėtoją į sceną pakvietė dainininkė Veronika Povilionienė ir kompozitorius Algimantas Raudonikis.

„Aš visada galvojau, kaip parduoti šį albumą. Dabar šiuos pinigus aukojam sergantiems vaikams, grąžinam jiems klausą. Reikia aukoti garsiai, o ne tyliai“, – tvirtino Egidijus Dragūnas.

Metų vaizdo klipas –  režisieriaus Evaldo Kubiliaus sukurtas „Nebetyli sirgaliai".  Kūrinį atlieka Marijonas Mikutavičius, Mia ir Mantas Jankavičius. Apdovanojimą nugalėtojui įteikė filmo “Tadas Blinda. Pradžia“ kūrėjai – Žilvinas Naujokas ir Donatas Ulvydas.

AGATA skambiausio metų atlikėjo vardas atiteko grupei „Sel“. Antrą sykį scenoje pasirodžiusiam E.Dragūnui ranką spaudė aktorius Rimantas Bagdzevičius.

LATGA-A populiariausias metų kūrėjas – dainų autorius, atlikėjas, muzikos prodiuseris Stano, scenoje droviai ištaręs vienintelį žodį: „Ačiū“. Prizą jam įteikė kompozitorius A.Raudonikis.

M.A.M.A. apdovanojimas už gyvenimo nuopelnus skirtas dainininkui Gyčiui Paškevičiui, kuris šįvakar ceremonijoje nedalyvavo, tačiau buvo pagerbtas šiltais plojimais. Jo vardas arenoje nuskambėjo iš V.Šapranausko ir gražuolės Jurgitos Jurkutės lūpų.

Geriausias metų atlikėjas – Mantas Jankavičius. Dainininkas nurungė kitus du stiprius nominantus: Marijoną Mikutavičių ir Andrių Mamontovą.

„Esu gavęs daug apdovanojimų – tarp jų ir kaip seksualiausias atlikėjas. Tačiau žinau, kad Marijonas Mikutavičius yra seksualiausias“, – juokavo Mantas, statulėlę atsiėmęs iš Seimo pirmininkės Irenos Degutienės rankų.

Pop scenos veteranai Džordana Butkutė ir Kastytis Kerbedis paskelbė, kas tapo geriausia metų atlikėja. Nuskambėjo Jazzu vardas, ir Džordana visiems atverė savo širdį: „Labai džiaugiuosi, žaviuosi tuo, ką ji daro“.

„Džordana, o aš neslėpsiu savo simpatijų tau“, – atsilygino aksominio balso savinininkė Jazzu.

Kitos pretendentės į šį apdovanojimą buvo Alina Orlova ir Evelina Sašenko.

Dainininkei Jurdai Šeduikytei ir dizaineriui Juozui Statkevičiui paskelbus geriausią metų grupę, į sceną trečiąkart žengė „Sel“. Skandalais pagarsėjęs grupės lyderis ir šįkart neapsiėjo be akibrokštų: nesusilaikęs drebtelėjo kelis keiksmažodžius. Jie buvo skirti J.Statkevičiui, kuris esą išpeikė dainininko aprangą.

Tuomet renginio organizatoriai suskubo pateikti vieną didžiausių vakaro staigmenų – seksualumu alsuojantį „LT United Women“ numerį, kurį atliko Mia, Rūta Ščiogolevaitė, Natalija Bunkė, Irūna Puzaraitė ir Asmik Grigorian, pamiršusi santūrumą ir nustebinusi siautulingu šokiu.

M.A.M.A. mylimiausiu atlikėju pripažintas Marijonas Mikutavičius. Jam estrados scenos vilkas Stasys Povilaitis perdavė didžiulį pliušinį meškiną.

„Dabar esu tikras, kad Lietuvoje korupcijos nėra“, – šmaikštavo iš laimės švytintis Marijonas.


Šiame straipsnyje: M.A.M.A.

NAUJAUSI KOMENTARAI

graudu

graudu portretas
tie sokejai tamsiais rubais ar sport kostiumais pradzioje ir vedantysis su pigiu kostiumu dar labiau ... negu graudu

zirzele

zirzele portretas
tikrai kad pigi parodija.. bet apie pikul gerai nuskele

klj

klj portretas
na užtenka, kvaila, publiką parodė, kaž kas sms rašo, kaž kas tarpusavyje kalbas, veidai nelabai nuotaikingi. produktas - šiaip ne taip pažiūrėjai - pamiršai
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių