„Maisto bankas“ siūlosi maitinti vargstančius klaipėdiečius

Vargstančius klaipėdiečius nemokamai maitinti siūlosi „Maisto bankas“. Taip savivaldybė sutaupytų pinigų, tikimasi, kad pavalgyti galėtų daugiau sunkiai besiverčiančių žmonių. Tačiau  nemokamo maitinimo paslaugai pirkti pagal įstatymus reikia skelbti viešą konkursą.

Šiuo metu nemokamą maitinimą uostamiesčio vargšams, neturintiems galimybių karšto maisto pasigaminti namuose, organizuoja Klaipėdos socialinės paramos centras. Prieš maždaug metus perimti šį darbą pasisiūlė nevyriausybinė organizacija Maisto bankas.

„Iš kasdienių produktų, kuriuos mes renkame, surenkame po 300, o kartais ir daugiau kilogramų per dieną. Turime savanorių komandą, kuri nori daryti gera. Yra pajėgos, yra maistas ir bandome tiesiog žiūrėti, ką galėtume padaryti tam, kad būtumėme naudingi Klaipėdos bendruomenei“, – sakė „Maisto banko“ Klaipėdos regioninio padalinio vadovas Raimondas Danupas.

Savivaldybė per metus sutaupytų mažiausiai 80 tūkst. litų, kuriuos dabar išleidžia produktams pirkti. Be to, nevyriausybininkai žada maitinti dažniau ir daugiau žmonių nei dabar. Šiuo metu kasdien karšto maisto miesto labdaros valgykloje gauna iki 150 vargšų. Dar vos ne antra tiek laukia eilėje. Vienas asmuo kasdien taip maitintis dabar gali ne ilgiau kaip tris mėnesius.

„Nevyriausybinė organizacija pažadėjo, kad naudos savo įvairius būdus ir resursus tam, kad eilės būtų panaikintos“, – teigė  Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė.

Tačiau tiesiog perduoti teikti paslaugą nevyriausybininkams, pagal galiojančius įstatymus – negalima. Todėl savivaldybė nutarė rengti viešojo pirkimo konkursą. Jo laimėtojas perimti vargšų maitinimą labdaros valgykloje galėtų nuo šių metų rudens.



NAUJAUSI KOMENTARAI

liet.

liet. portretas
del maisto banko paslaugu turetu susidometi teisesauga,kadangi parduotuvese vos ne per prievarta zmonems maisto banko darbuotojai bruka lankstinukus su raginimais aukoti ir kur tas surinktas maistas keliauja,taip pat surinkti pinigai.Nepatvirtintais duomenimis buvo girdeta,kad geresni maista isidalina maisto banko darbuotojai.

na

na portretas
sitas visas maisto bankas yra icor (rubicon) projektas. o ten kur rubincon ten svariai nebus...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių