„Mados injekcijos“ nugalėtojai – lietuvės ir estas

Penktadienio vakarą madai neabejingi miestiečiai rinkosi laisvalaikio centre „Kablys“. Čia vyko jauniesiems dizaineriams skirto konkurso „Injekcija“ finalas.

Ilgai svarsčiusi konkurso vertinimo komisija, kurią sudarė festivalio „Mados infekcija“ kūrybos vadovė ir dizainerė Sandra Straukaitė, dizaineriai Agnė Kuzmickaitė, Vitalis Čepkauskas, Egidijus Sidaras ir menotyrininkė Nijolė Adamonytė, išrinko tris kolekcijas, kurių autoriai turės galimybę dalyvauti kitų metų pavasarį vyksiančioje „Mados infekcijoje“. Tie laimingieji - Ieva Daugirdaitė, duetas „Tribe“, kurį sudaro Marina Žuravliova ir Donata Maldonytė, ir estas Hansas Hendrikas Vallimäe.

Renginyje, kuris dėl techninių kliūčių vėlavo net valandą, pristatyta dvylika kolekcijų: septynios jų – Lietuvos kūrėjų, penkios – svečių iš užsienio (Italijos, Rusijos ir Estijos). Iš lietuvių savo darbus, be nugalėtojų, konkurso finale pristatė Robertas Kalinkinas, Rūta Sakalauskaitė, Daiva Valickaitė, Vitalija Malyško, Reda Budvilaitienė.

Be nugalėtojo esto, vilniečiams savo kolekcijas taip pat pristatė Siah Howard iš Italijos, Laivi Suurväli iš Estijos, Maria Fedorova ir Filateva Ekaterina Sergeevna iš Rusijos.

Kiekvienos kolekcijos buvo pristatyta po penkis modelius. Neįprastoje vietoje vykusio renginio podiumas buvo netradicinis - modeliai vaikščiojo riedučiais važinėti skirtoje trasoje didžiojoje „Kablio“ salėje. 

Ką vaizdavo jaunieji kūrėjai? Vieni grįžo prie visa ko pradininkės gamtos, viešnia iš Italijos pristatė savotiškai įdomią kolekciją „Baroque Himba“, D.Valickaitė „maištavo“ (jos kolekcijos pavadinimas - „Maištas“), o štai vienas „Injekcijos“ nugalėtojų estas H.H. Vallimäe, pristatydamas kolekciją „H1N1“, nepabijojo drąsesnių akcentų. Vienas jo modelių podiumu ėjo rankoje laikydamas padėklą, ant kurio buvo kiaulės galva. 

Pirmą kartą per konkuso, organizuojamo nuo 2008 m., istoriją finale, be mados kūrėjų, pasirodė ir atlikėjai „Golden Parazyth“, „Keymono Live“ (buvę „Brassbastardz“), „Monday Jazz“, „Jama&W Live“ ir Zhill.

Primename, kad šį rudenį „Injekcijos“ komisijai iš viso buvo pateikta 41 paraiška – 19 iš Lietuvos ir 22 iš užsienio šalių (Ispanijos, Italijos, Didžiosios Britanijos, Rusijos, Estijos).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Kas čia per sakinys:"Mados Injekcijos dalyių kolekcijos"

giedriokas

giedriokas portretas
looks like retarded..
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių