„Mados infekcija“ jubiliejų švęs tris dienas

Didžiausias mados renginys Lietuvoje „Mados infekcija“ šiemet vyks dešimtąjį kartą. Organizatoriai džiaugiasi, kad per veiklos metus pavyko atrasti ne vieną naują talentingą kūrėją.

Dviejų dienų nebepakanka

„Mados infekcija“ – unikalus renginys Lietuvoje. Dešimtus metus vyksiantis festivalis išsilaiko iš bilietų pardavimo ir rėmėjų pagalbos, negaudamas jokios kitos paramos. Salės čia visuomet sausakimšos žiūrovų – mados gerbėjai nepraleidžia progos pamatyti, kas naujo per metus įvyko Lietuvos mados pasaulyje, desertui pateikiami užsienio mados kūrėjų pasirodymai.

Šiemet festivalis pirmąkart vyks tris dienas – nuo kovo 25 iki 27. „Džiaugiamės, kad „Mados infekcija” vis labiau pasipildo vizualiaisiais menais bei joje kasmet dalyvauja vis daugiau mados profesionalų ir naujų talentų iš Lietuvos bei užsienio šalių, todėl dviejų dienų visiems pasirodymams jau nebeužtenka. Taip pat norėjosi praplėsti bendrą ir kiek patrumpinti vienos dienos programą“, - sakė festivalio idėjos autorė Sandra Straukaitė.

Keičiasi ir festivalio vieta. Iš jau įprasto Šiuolaikinio meno centro „Mados infekcija“ keliasi į Nacionalinę dailės galeriją. Savo kolekcijas festivalyje pristatys 24 dizaineriai iš Lietuvos, Prancūzijos, Ispanijos, Vokietijos, Latvijos ir Rusijos.

Nuo  kasdienybės iki siurrealizmo

Lietuvos dizainerius šiemet atstovaus Agnė Kuzmickaitė, Egidijus Sidaras, Gabrielė Januškevičiūtė, Giedrius Paulauskas, Giedrius Šarkauskas, Ieva Ševiakovaitė ir Jolanta Rimkutė, Jurgita Januškevičiūtė-Žiugždienė, Kristina Kruopienytė, Ramunė Strazdaitė, Sandra Straukaitė, Vitalis Čepkauskas, Diana Paukštytė, Eglė Žiemytė, Olga Prytkova ir Ina Polotniak.

Pirmą kartą festivalyje kolekcijas pristatys naujų mados pasaulio talentų konkurso „Injekcija“ nugalėtojos Diana Kuzmickaitė ir Aušra Urbanavičiutė, Dovilė Kaušakytė ir Eglė Mazecaitė bei Vidminta Stasiulytė.

Festivalio dalyviai apie savo kolekcijas plačiai nepasakojo. „Manau, kad kolekcijos pačios turi kalbėti už save“, - sakė S.Straukaitė. Visgi temų ir idėjų spektras labai platus – donorystė, žmogaus aplinka, transformacijos, siurrealistinis žvilgsnis į  pasaulį, paprastos kasdienybės akimirkos.

„Šis renginys – labai svarbus, ir yra labai svarbu prie jo prisidėti, nelikti nuošalyje. Reikia parodyti, ką tu gali, savo darbais, o ne kalbomis. Savo kolekcijoje aš kalbu apie visuomenę, aplinką, žmogaus tranformaciją. Man svarbiausia turinys, o ne forma“, - sakė dizaineris V.Čepkauskas.

Papildomi renginiai

Festivalio proga taip pat vyks nauji papildomi renginiai – kovo 18 dieną prekybos centre „Panorama“ vyks vieša modelių atranka, kovo 19 tame pačiame prekybos centre renginyje „Grožio infekcija“ bus galima pamatyti festivalio užkulisius, pabendrauti su grožio specialistais. Balandžio 6 d. septyni festivalio dizaineriai įrengs unikalią rūbų ekspoziciją, - „Manekenų instaliaciją“. Joje dizaineriai pasiūlys, kaip galima susikurti stilių iš prekybos centre pirktų drabužių,

Balandžio 10 d., šeštadienį, nuo 12 iki 20 val., prekybos centre „Panorama”  antrą kartą bus surengta „Mados inventorizacija“. Mados gurmanai čia galės pabendrauti su dizaineriais ir iš arti susipažinti su festivalyje pristatytomis naujomis kolekcijomis.


Šiame straipsnyje: Mados infekcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių