Lyčių lygybės institutas atveria duris į patalpas be baldų

Vilniuje trečiadienį atidaroma pirmoji Europos Sąjungos (ES) institucija Baltijos šalyse – Europos lyčių lygybės institutas.

Šis institutas rinks ir analizuos Europos šalių duomenis apie vyrų ir moterų padėtį, kaups lyčių lygybės politikos pavyzdžius skirtingose šalyse, rengs informacijos kampanijas, praneša Lietuvos radijas.

Trečiadienį instituto durų juostą perkirps Lietuvos ir Latvijos prezidentai bei aukšti ES pareigūnai.

Tačiau darbas čia dar neprasidės – dėl užtrunkančių viešųjų pirkimų instituto patalpos iki galo neįrengtos, nėra baldų, kompiuterių, todėl iš Briuselio instituto darbuotojai į Vilnių persikels tik vasarį.

Vis dėlto atidaryti pirmąją tokio lygio ES agentūrą skubama dar šiemet, jos steigimas užtruko trejus metus. Viena priežasčių – ilgai ieškoto tinkamo vadovo.

Šį pavasarį Europos lyčių lygybės instituto direktore paskirta Virginija Langbak, prieš tai ilgą laiką gyvenusi ir dirbusi Švedijoje. Ji sako, kad naujos institucijos įkūrimas pritrauks daugiau žmonių atvykti į Lietuvą.

„Žmonės, kurie važiuos pasižiūrėti, kad tas institutas yra Lietuvoje, tuo pačiu pamatys, kad Vilnius vis dėlto yra labai gražus miestas ir visa Lietuva turi labai daug įdomių dalykų. Turizmui tai irgi turėtų būti papildomas paūgėjimas“, – sakė V. Langbak.

Skelbta, jog metinis įstaigos biudžetas turėtų siekti 26 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių