Lukiškių aikštei siūloma suteikti Laisvės aikštės pavadinimą

Seimo narys konservatorius Liutauras Kazlavickas siūlo Lukiškių aikštei Vilniuje suteikti Laisvės aikštės pavadinimą.

„Tiesioginė Lukiškių aikštės sąsaja su okupacinių režimų represijomis ir laisvės kovų istorija yra akivaizdi, todėl aikštės pervadinimas į Laisvės aikštę būtų simboliškai prasmingas“, - pranešime teigė parlamentaras.

„Apie aikštės atnaujinimą kalbame jau daugiau kaip dešimtmetį. Pakeitę pavadinimą, manau, jaustumėmės labiau įpareigoti pabaigti pradėtą darbą. Tikiuosi, kad Vilniaus miesto taryba ir meras supras šiuos argumentus“, - teigė L. Kazlavickas.

Šią savaitę pasibaigti turėjęs tarptautinis konkursas Lukiškių aikštės paminklui sukurti pratęstas iki balandžio pabaigos.

Lukiškių aikštės Vilniuje sutvarkymo ir paminklo joje pastatymo klausimas sprendžiamas nuo 1999 metų. Pernai buvo išrinktas nugalėtojas aikštės sutvarkymo pasiūlymui, jame numatyta vieta žuvusiųjų už Lietuvos laisvę kovotojų atminimo įamžinimo monumentui.

Lukiškių aikštė susiformavo XX amžiaus pradžioje. 1953 metais čia pastatytas paminklas bolševikų lyderiui Leninui, 1991 metais jis demontuotas. Nuo to laiko aikštė nebuvo tvarkyta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Muravjev

Muravjev portretas
Siūlau Lukiškių kalėjimai Vilniuje suteikti Laisvės pavadinimą.

Aras

Aras portretas
Laisvė, nepriklausomybė ir patriotizmas supuvusio kiaušinio neverti, jeigu pilvas tuščias... Keisčiausia, kad apie laisvę, nepriklausomybę, patriotizmą garsiausiai rėkia tie, kurie įsitaisė prie sotaus valdžios lovio, arba "užsitarnavo" milžiniškas rentas iš visų sukraunamo biudžeto. Dėjau skersą ant visų nepriklausomybių, religijų, evangelijų ir taip vadinamų "dvasinių, krikščioniškų ar europinių vertybių”. Palikim jas beviltiškiems fanatikams. Žmogus gyvena vieną kartą - ir labai trumpai... Jam svarbu, koks gyvenimas yra čia, šiandien, rytoj, o ne po 100 metų, ar po mirties, kai taps užkandžiu kirmėlėms... Lietuva tėra apgailėtina JAV ir ES marionetė, o dalis mūsų visuomenės - tie, kurie garsiausiai šaukia apie KRIKŠČIONIŠKAS VERTYBES - sunkiai serga KGB-bizmo, rusofobijos ir keršto kempinlige. “Krikščioniškų vertybių” puoselėtojai pasirodė besą pikti ir kerštingi besmegeniai… Kol neišmirs beviltiški ligoniai, sergantys sunkiomis nepagydomomis KGB’izmo, TARYBOFOBIJOS, RUSOFOBIJOS IR AMERIKONOFILIJOS formomis, Lietuvoje normalaus gyvenimo nesitikėkit.

Vardas

Vardas portretas
Kur jus matote ta laisve, jei priklausome jevrosojuzui ir turime vykdyti europide_rastu nurodymus?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių