L.Stankūnaitė dukters vėl nesulaukė, N.Venckienės skundas nepriimtas

Laimutės Stankūnaitės ir dukters pasimatymas ketvirtadienį vėl neįvyko. Drąsiaus Kedžio tetos Audronės Skučienės teigimu, mergaitė pareiškė nenorinti važiuoti.

Susitikimas buvo numatytas vidurdienį, tačiau ne Venckų namuose Garliavoje, o neutralioje aplinkoje, kuri viešai neskelbiama.

Iki šiol mergaitė nė karto nebuvo nuvežta į pasimatymus, o visi įvykę susitikimai surengti Venckų namuose, kai pati L.Stankūnaitė atvažiavo į Garliavą.

Septynmetę brolio dukrą globojanti Neringa Venckienė vakar žurnalistams sakė negalinti vežti vaiko į susitikimą su motina per prievartą.

Pagal Kėdainių rajono apylinkės teismo nutartį, L.Stankūnaitei mergaitė turi būti grąžinta iki šio penktadienio, gruodžio 30 dienos.

Tuo metu Kauno miesto Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Birutė Daugėlienė patvirtino, kad laikysis kietos pozicijos – be jokių diskusijų perduoti mergaitę motinai.

„Viskas, kas susiję su vaiko situacija, jau išnagrinėta teisme. Sprendimas yra priimtas ir nėra jokių kitokių išlygų“, – aiškino B.Daugėlienė.

B.Daugėlienė tvirtino, kad anksčiau pas mergaitę apsilankiusios ir per pasimatymus buvusios psichologės buvo tik stebėtojos. „Jos tik stebi bendravimą, tačiau nedaro išvadų ar apibendrinimų, reikia gerbti ir vykdyti teismo sprendimą“, – kalbėjo ji.

Vedėja sakė nežinanti, kur mergaitė gyvens, kai jos globa bus perduota L.Stankūnaitei. „To reikėtų klausti kitų institucijų“, – atsakė B.Daugėlienė.

Papildyta: Panevėžio apygardos teismas nepriėmė D.Kedžio sesers ir jo mažametės dukters globėjos N.Venckienės skundo, kuriuo ji prašė panaikinti Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą mergaitės globą grąžinti motinai L.Stankūnaitei.

„Priimta nutartis atsisakyti priimti skundą, ir jis grąžintas N.Venckienei. Jis turi būti paduotas per apylinkės teismą, kurio nutarimą skundžia“, – ketvirtadienį pranešė Panevėžio teismas.

Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių Vaiko teisių apsaugos skyrių vadovės B.Daugėlienė ir Janina Dabašinskienė ketvirtadienį išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, jog „vadovaudamiesi specialistų rekomendacijomis, skyriai atlieka viską, kad būtų užtikrinta vaiko gerovė ir interesai, kad susidariusi padėtis kuo mažiau žalotų vaiką."

"Kreipiamės į visus Lietuvos žmones ir kviečiame Jus būti geranoriškus, laikytis rimties ir orumo, leisti įsigalėti teisingumui, kad būtų reikiamai ir teisiškai apginti vaiko interesai“, – rašoma jų išplatintame pareiškime.

Šiandien kalbinta antstolė Sonata Vaicekauskienė portalui 1kaunodiena.lt sakė, kad N.Venckienė teismo sprendimą grąžinti mergaitę motinai privalo įvykdyti iki penktadienio vidurdienio.

„Labai tikiuosi, kad teisėja gerbs įstatymą“, – pabrėžė S.Vaicekauskienė.

Antstolė patikino, kad mergaitės rytoj neplanuojama išvežti jėga.


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitėVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

kriste

kriste portretas
gaila vaiko, tampo kaip skudurinę onutę. Kokia trauma mažai mergaitei. jei tikrai vaikas bus perduotas mamai, tai globėja, kad ir kaip nenori atiduoti mergaitės, turi sudaryti sąlygas bent susitikimams, kad perdavimas būtų kuo mažesnė trauma.

www

www portretas
kur gyvens mergaite?su kauketais ir dar apsaugine liemene uzdes.toks kondratjevo sprendimas.vargselis kondratjevas-sitaip betarnaudamas klanui ,pats issikase sau duobe.visiskas beprotis

o

o portretas
jo majo, tai uz ka atlyginima gaini, Daugelen, jei net nezinai kur vaika kisi? Negi nieks nesusirupins sios personos kompetencija eiti sias pareigas?
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių