Ligoninė ir du darželiai sostinėje liko be šildymo

Antradienį sostinėje nutrūko šilumos energijos tiekimas 34 pastatams, tarp jų – dviems vaikų darželiams ir ligoninei.

Sostinę šildančios bendrovės „Vilniaus energija“ darbuotojai ėmėsi skubių avarijos likvidavimo darbų Naujamiestyje, Aguonų gatvėje. Čia inžinerinių tinklų statyba ir inžinerija užsiimančiai bendrovei „Grundolita“ šiandien apie 12 valandą pažeidus šilumos trasą, šilumos energijos tiekimas nutrūko 34 pastatams, tarp jų – 2 vaikų darželiams ir ligoninei.

Leidimą „Grundolitos“ darbams šilumos tinklų apsaugos zonoje išdavusi Vilniaus miesto savivaldybė apie tai neinformavo „Vilniaus energijos“, todėl bendrovė negalėjo užtikrinti darbų priežiūros.

„Dedame visas pastangas siekdami kuo skubiau atnaujinti šilumos energijos tiekimą Naujamiestyje. Savo veiksmus koordinuojame su daugiabučius namus administruojančių bendrovių darbuotojais“, - teigė „Vilniaus energijos“ komercijos direktorius Rimantas Germanas.

Šiuo metu avarijos vietoje dirba daugiau nei 10 „Vilniaus energijos“ specialistų. Darbui paruošta ir mobili katilinė, skirta naudoti kaip rezervinis energijos šaltinis sutrikus šilumos tiekimui.

Anot R. Germano, nelaimės galima buvo išvengti, jei apie šilumos tinklų apsaugos zonoje vykdomus darbus, kaip ir numato šalies įstatymai, „Vilniaus energija“ būtų įspėta iš anksto.

„Vilniaus energija“ jau ne kartą raštu kreipėsi į Vilniaus misto savivaldybę bei asmeniškai į Vilniaus miesto ūkio departamento vadovą Juozą Gedvilą, prašydama informuoti apie visus kasinėjimus, vykdomus šilumos tinklų apsaugos zonoje. „Deja, mūsų teisėti prašymai yra ignoruojami. Tikimės, kad bent šis įvykis privers valdininkus atsipeikėti ir sąžiningai atlikti savo pareigas ir su panašia situacija vilniečiams neteks susidurti viduryje žiemos – siaučiant speigui, avarijos pasekmės būtų žymiai liūdnesnės“, - sakė R. Germanas.

Pagal šalyje galiojančius įstatymus, apie šilumos tinklų apsaugos zonoje vykdomus darbus būtina informuoti šilumos tiekėją. „Vilniaus energijos“ žiniomis, vien praėjusiais metais bendrovė apie šilumos tinklų apsaugos zonoje vykdomus darbus nebuvo informuota ne mažiau 50 kartų.

„Vilniaus energija“ kol kas neprognozuoja šios avarijos finansinių nuostolių, kurie jau skaičiuojami dešimtimis tūkstančių litų. Bendrovė svarsto teisinius veiksmus savo ir klientų nuostoliams atlyginti.


Šiame straipsnyje: šildymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių