„Lietuvos spauda“ siekia alkoholiu prekiauti visoje šalyje

Leidimą Vilniaus kioskuose prekiauti alkoholiniais gėrimais jau gavusi „Lietuvos spauda“ ketina tą patį padaryti visoje Lietuvoje.

Tai Diena.lt patvirtino „Lietuvos spaudos“ generalinis direktorius Dainius Dauparas. Anot verslininko, „Lietuvos spaudos“ bei „R-kiosk“ tinklą valdanti bendrovė jau kreipėsi arba ruošiasi kreiptis į daugelio kitų šalies miestų savivaldybes su prašymu išduoti alkoholio licencijas spaudos kioskams.

„Taip, prašymus pateikėme ar teiksime visoms savivaldybėms. Prekiausime silpnaisiais alkoholiniais gėrimais tose prekybos vietose, kuriose galima prekiauti nenusižengiant įstatymams ar apribojimams“, - sakė D.Dauparas.

Paklaustas, kaip reaguoja į Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininko Antano Matulo priekaištus, „Lietuvos spaudos“ vadovas teigė nesuprantantis tokios kritikos. „Pateikdami prašyma licencijoms įsigyti, mes nenusižengėme įstatymams, - pabrėžė pašnekovas. - Alkoholiu prekiaujame daugumoje „R-kiosk“ parduotuvių, tai mums nėra naujas produktas. Išplėsti asortimentą taip pat ir „Lietuvos spaudos| kioskuose nutarėme todėl, jog stengiamės tenkinti visų mūsų pirkėjų poreikius.“

Pasak jo, pirmiausiai alkoholis atsiras sostinės spaudos kioskuose – esą beliko sutvarkyti kai kuriuos formalumus. Su alaus ir sidro tiekėjais jau sutarta. Alkoholis kioskuose veikiausiai glausis šalia gaiviųjų gėrimų – D.Dauparo teigimu, papildomų šaldytuvų, skirtų vien alkoholiui, statyti neketinama.

Kaip jau skelbėme, „Lietuvos spauda“ gavo leidimą prekiauti alkoholiniais gėrimais 41 kioske, daugelis jų yra senamiestyje bei centrinėje miesto dalyje. D.Dauparas patvirtino, kad tuo apsiriboti neketinama – bendrovė mėgins gauti alkoholio licencijas ir daugeliui likusių savo kioskų sostinėje. Iš viso „Lietuvos spauda“ Vilniuje valdo apie 115 kioskų.

Visoje Lietuvoje bendrovei priklauso beveik 300 kioskų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių