Lietuvos kariuomenės ir visuomenės šventė keliasi į pajūrį

Svarbiausia Lietuvos kariuomenės šventė – Kariuomenės ir visuomenės diena – keliasi į pajūrį. Šiemet ji vyks gegužės 18 d. Klaipėdoje.

Kariuomenės ir visuomenės šventė rengiama kartą per metus, kai mobilizuojamos visos kariuomenės pajėgos. Kaip ir kasmet į šventę atvykę svečiai iš arti galės pamatyti, kuo gyvena ir su kokiais iššūkiais susiduria dabartinė Lietuvos kariuomenė. Tai unikali proga per vieną dieną iš arti pamatyti įdomiausias kariuomenės gyvenimo puses.

Tradiciškai šventėje prisistatys ir parodomąsias programas parengs visos Lietuvos kariuomenės pajėgos, o Karinės jūrų pajėgos parodys savo laivus, kurių neturėjo galimybės pristatyti per ankstesnes šventes, rengiamas kituose miestuose.

Šiuo metu pradėta aktyviai rengtis šventei. Praėjusią savaitę Krašto apsaugos ministerijos atstovai lankėsi Klaipėdoje, kur šventės organizavimo klausimus aptarė su Klaipėdos miesto savivaldybės vadovybe.

Tradicija švęsti kariuomenės ir visuomenės dieną yra kilusi iš tarpukario Lietuvos, šios šventės paprastai vyksta trečiąjį gegužės savaitgalį. Atkūrus nepriklausomybę Lietuvoje ši šventė atgaivinta 1993 metais Vilniuje. 2009 m. ji persikėlė į Kauną, o pernai šventė surengta Šiauliuose, kur šventės svečiai stebėjo ne tik karių pasirodymus, bet ir tarptautinį aviacijos šou.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių