Lietuvos kariuomenė bendradarbiaus su VGTU

Lietuvos kariuomenė ir Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) trečiadienį pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Ant dokumento teksto savo parašus padėjo kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdas Tutkus ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto rektorius profesorius habilituotas daktaras Romualdas Ginevičius. Sutarta, kad bus bendradarbiaujama dėl bendradarbiavimo studijų, mokslo ir techninės kūrybos srityse.

Kariuomenė ir universitetas sieks panaudoti mokslo pasiekimus karinėms reikmėms, vykdys bendrus projektus, skirtus Lietuvos kariuomenės pajėgumams, techninei bazei, karių profesiniam rengimui tobulinti, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Vilniaus Gedimino technikos universitete yra vienuolika fakultetų, tarp jų – Elektronikos, Mechanikos, Transporto fakultetai ir Aviacijos institutas, kuriuose vykdoma mokslinė tiriamoji veikla gali būti aktuali ir Lietuvos kariuomenei, – po sutarties pasirašymo kalbėjo universiteto rektorius prof. habil. dr. R. Ginevičius. – Mes taip pat planuojame kviestis kariuomenės specialistus į susitikimus su studentais, į universiteto organizuojamas „Karjeros dienas“, per kurias jie galės supažinti su tarnybos Lietuvos kariuomenėje galimybėmis ir karjeros perspektyvomis.“

Pasak Lietuvos kariuomenės vado gen. ltn. V.Tutkaus, modernizuojant ginkluotąsias pajėgas, kariuomenei reikalingos naujos technologijos, o mokslininkams atsiranda galimybės kurti technologijas, kurios gali būti panaudotos karinėje srityje.

„Moderniai Lietuvos kariuomenei reikalingi aukštos kvalifikacijos įvairių sričių – medicinos, logistikos, inžinerijos, ryšių ir kitų sričių specialistai. Kadangi tokių specialistų kariuomenė pati neruošia, svarbu juos pritraukti iš kitų sričių arba sudaryti sutartis su kitomis Lietuvos aukštojo mokslo institucijomis dėl tokių specialistų kariuomenei rengimo. Pirmieji žingsniai jau padaryti – Antano Gustaičio aviacijos institute mokosi karo akademijos kariūnai, būsimi Karinių oro pajėgų lakūnai ir kiti specialistais,“ – kalbėjo kariuomenės vadas.

Dabar Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje kariūnai gali mokytis penkių aviacinių specialybių – orlaivių pilotavimo, skrydžių valdymo, aviacinė mechanikos, elektronikos inžinerijos, automatikos ir valdymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių