Lietuvos ir Italijos menininkų paroda „Kataunas"

Rytoj 19 val. galerijoje „Balta" (Valančiaus g. 21) atidaroma Lietuvos ir Italijos menininkų paroda „Kataunas".

Pagrindinis projekto tikslas - užmegzti kultūrinį dialogą tarp dviejų Lietuvos ir Italijos miestų - Kauno ir Katanijos. Nors geografiniu požiūriu abu miestai išsidėstę savituose ir vienas nuo kito nutolusiose regionuose: Kaunas - šiaurėje, Katanija - pietuose, abu miestai turi ir bendrumų - tai periferijos miestai, kurie šiuo metu išgyvena reikšmingus socialinius, ekonominius ir kultūrinius pokyčius.

Projekto pavadinime žaismingai maišomi ir painiojami dviejų miestų pavadinimai; tas pats daroma parodose su menininkais ir jų kūriniais. Parodoje dalyvaujantys menininkai naudoja skirtingas menines priemones - video, fotografijas, akcijas viešose erdvėse, performansus ir internetą.

Parodoje eksponuojamuose darbuose bandoma perteikti konkrečias šiuolaikines sąlygas, iš dalies būdingas vienam kontekstui, iš dalies - egzistencines ir būdingas vadinamai Vakarų visuomenei.

Įdomu tai, jog projekte dalyvaujančių menininkų darbai sumažino atstumus, parodė, jog net geografiškai nutolusios vietos gali turėti daug bendra. Tuo jau galėjo įsitikinti Katanijos gyventojai kai paroda spalio mėnesį buvo eksponuojama Italijoje. Kaune paroda veiks iki 2009 m. sausio 30 d.


Šiame straipsnyje: kataunijaparodakaunaskatanija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių