Lietuvių kalbininką garsina bulgaras

Penktadienį Vilniuje lankėsi bulgarų žurnalistas bei rašytojas, kuris pristatė savo knygą apie Joną Basanavičių.

Spalio 3 d. Vilniuje, Lietuvių kalbos institute bulgarų žurnalistas ir rašytojas Petko Mangačevas pristatė 2007 metais parašytą knygą „Dr. Jonas Basanavičius - gyvenimas ir veikla Bulgarijoje".

Knygos pristatyme dalyvavo Bulgarijos ambasadorius Lietuvoje Ivanas Dančevas, Lietuvos Seimo, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto, Istorijos instituto, Tautosakos instituto ir Mokslų akademijos bibliotekos atstovai.

Lietuvos užsienio reikalų ministro Petro Vaitiekūno vardu renginio dalyvius pasveikino Užsienio reikalų ministerijos Spaudos ir vešiųjų ryšių departamento direktorė Violeta Gaižauskaitė.

V.Gaižauskaitė teigė, kad J.Basanavičiaus gyvenimo istorija liudija, kaip persipina dviejų Europos tautų - lietuvių ir bulgarų likimas.

„Pirmuosius laisvės vilties spindulius J.Basanavičius pradėjo skleisti gyvendamas Bulgarijoje, kurioje įgyta politinė patirtis padėjo telkti tautinio ir socialinio išsivadavimo jėgas Lietuvoje", - sakė V.Gaižauskaitė. Anot jos, būtent tokios asmenybės didžiųjų istorinių permainų laikais sugeba sutelkti ir įkvėpti tautą ryžtingiems žygiams į laisvę.

Užsienio reikalų ministro P.Vaitiekūno vardu knygos autoriui 67 metų P.Mangančevui buvo įteiktas vardinis ministro rašiklis. V.Gaižauskaitė palinkėjo, kad jis būtų paskata rašyti naujas eilutes apie Lietuvos ir Bulgarijos bendrą kelią Europos šeimoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių