Lietuva derasi dėl intensyvesnio NATO krovinių tranzito per Klaipėdą

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis ketvirtadienį susitikimuose su JAV Gynybos ir Valstybės departamentų atstovais bei JAV Transporto sekretoriumi Ray'umi LaHoodu (Rėjumi Lahudu) tarsis dėl tolesnio NATO nekarinių krovinių vežimo į Afganistaną bei atgal per Klaipėdos uostą ir Lietuvos geležinkeliais, praneša Susisiekimo ministerija.

Trečiadienį šiuo klausimu įvyko Lietuvos delegacijos susitikimas su JAV kariuomenės Transportavimo vadovybės USTRANSCOM vadovu generolu William Fraser bei kitais karininkais. USTRANSCOM rūpinasi JAV kariuomenės aprūpinimu visuose pasaulio taškuose.

Generolas W. Fraser padėkojo už Lietuvos dalyvavimą Šiauriniame aprūpinimo kelyje tiekiant krovinius JAV Tarptautinėms saugumo užtikrinimo pajėgoms operacijoje Afganistane. Amerikos pareigūnai leido suprasti, kad bendradarbiavimas su Lietuva šioje srityje turėtų būti tęsiamas.

Tiek Klaipėdos valstybinis jūrų uostas, tiek „Lietuvos geležinkeliai“ yra suinteresuoti sulaukti didesnio JAV ir kitų NATO valstybių krovinių srauto.

„Bendradarbiauti ir dalyvauti transportuojant krovinius JAV sukurtu Šiauriniu aprūpinimo keliu Lietuvai yra garbė, galimybė ir atsakomybė. Kaip šalis, esame pasirengę intensyviai dirbti su JAV administracija ir JAV logistikos kompanijomis, siekiant efektyviausiu būdu išnaudoti mūsų turimą infrastruktūrą bei siekti abipusės naudos Lietuvai ir mūsų transatlantiniams strateginiams partneriams JAV“, – susitikime su JAV kariuomenės Transportavimo vadovybe sakė Lietuvos susisiekimo ministras E. Masiulis.

Anot ministro, Lietuva jau įrodė esanti patikimas tranzito partneris per šalies teritoriją nuo 2011 m. sausio mėnesio gabenant krovinius operacijoje Afganistane dalyvaujančioms JAV pajėgoms. Pernai per Klaipėdos uostą kas mėnesį buvo pervežama vis daugiau tokių krovinių. Iš viso 2011 m. per Klaipėdos uostą toliau geležinkeliais į Afganistaną buvo pervežta 2165 TEU (sąlyginių konteinerių vienetų) NATO krovinių.

Ministras pažymėjo, kad toliau stiprinant strateginius Lietuvos ir JAV ryšius, Lietuva pasirengusi bendradarbiauti ne tik toliau tiekiant reikiamus krovinius operacijai Afganistane, bet ir organizuojant JAV krovinių išvežimą iš Afganistano Šiaurinio aprūpinimo keliu. „Kartu su Lietuvos jūrų uosto, oro uostų ir geležinkelių operatoriais norime pasiūlyti naujus krovinių vežimo sprendimus žeme, oru ir jūra ir esame pasirengę tęsti mūsų bendrą abipusiai naudingą darbą“, – sakė E. Masiulis.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

hz

hz portretas
debilai!!! duokite normaliai dirbti zmoniem!!

romas

romas portretas
"Bendradarbiauti ir dalyvauti transportuojant krovinius JAV sukurtu Šiauriniu aprūpinimo keliu Lietuvai yra garbė, galimybė ir atsakomybė." Na, taip. O dėl krovinių, kurie uždirba tik pinigus, o ne garbę ir atsakomybę, nusispjaut. Čia LG atsakymas tik vienas - vagonų nėra, nuomuokitės.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių