Liaudies meistrai bus pagerbti ,,Aukso vainiku“

Talentingiausi Vilniaus apskrities meistrai ir amatininkai, kuriantys iškilius liaudies dailės kūrinius ir tęsiantys vietinių senųjų amatų tradicijas bus pagerbti Ukmergėje, regiono liaudies meistrų konkursinėje parodoje ,,Aukso vainikas“.

Pernai paroda vyko Širvintų kultūros centre. Čia 80 liaudies meistrų pateikė 700 vaizduojamosios ir taikomosios dailės bei kryždirbystės darbų. Parodos uždarymo metu buvo išaiškinti geriausieji metų apskrities meistrai, jiems  įteiktos  Vilniaus apskrities viršininko piniginės premijos bei  Lietuvos liaudies kultūros centro diplomai, suteikiantys teisę dalyvauti atrankinėje respublikinėje parodoje ir siekti pagrindinės Lietuvos liaudies kultūros centro įsteigtos nominacijos ,,Aukso vainikas“.
Pernykštės  Vilniaus apskrities liaudies meistrų konkursinės parodos„Aukso vainikas“ vienu iš  laureatų tapo medžio drožėjas iš Ukmergės Rimantas Zinkevičius.  Tąkart juokauta, kad  teks laureatui visus į Ukmergę pasikviesti.

Gražus pajuokavimas išsipildė. Svetingi Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus ir  Ukmergės kultūros centro specialistai prisiėmė didžiausią dalį šių metų  parodos organizavimo rūpesčių ir lapkričio 15-27 d  rengia  neeilinę parodą  Ukmergės krašte - Vilniaus apskrities liaudies meistrų konkursinę parodą „Aukso vainikas 2008“.

Lapkričio 27 d. į šios parodos uždarymą ir laureatų apdovanojimų šventę kviečiami liaudies meistrai iš Elektrėnų, Šalčininkų, Širvintų, Švenčionių, Trakų, Ukmergės, Vilniaus rajono ir Vilniaus miesto savivaldybių. Tą dieną renovuotas Ukmergės kultūros centras atvers visas salių ir galerijų duris liaudies menui.

Komisijai iš šiais metais nebus lengva.  Ne tik  dėl darbų gausos. Savivaldybių administracijų Kultūros skyriai, laikydamiesi nuostatų, kaip ir kiekvienais metais atrinks tik pačius unikaliausius  darbus.

Kaip ir kiekvienais metais laureatams bus įteikti Lietuvos liaudies kultūros centro diplomai ir Vilniaus apskrities viršininko piniginės premijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių