Lėtai juda Kauno korupcijos skandalo byla

Buvusio seimo pirmininko Viktoro Muntiano, įtakingų valdininkų ir garsiųjų Kauno ponių byloje planuota peržiūrėti STT filmuotą medžiagą. 

Į posėdį Kauno apygardos teisme susirinkę proceso dalyviai sužinojo, kad serga vienos iš kaltinamųjų advokatas. Teko rinktis ar atidėti posėdį, ar peržiūrėti teismui pateiktą vaizdo medžiagą. 

Nutarta peržiūrėti praėjusiame teismo posėdyje liudijusio Gintauto Sinkevičiaus nufilmuotą „atsidėkojimo“ epizodą. 

„Gal mes galime nedalyvauti“, - atsiklausė korupcijos byloje teisiamos Kauno verslininkės Birutė Jablonskienė ir Laima Baranauskienė. Teismas sutiko, kad kaltinamieji nesusiję su šiuo epizodu gali palikti teismo salę. 

Kauno poniomis vadinamos verslininkės, buvęs Seimo pirmininkas V.Muntianas ir buvęs Kauno vicemeras Adolfas Antanas Balutis atvyks į teismą tik po Naujųjų metų. 

Likę proceso dalyviai stebėjo Specialiųjų tyrimų tarnybos užfiksuotą momentą kaip žemės reikalus buvusio Kauno apskrities viršininko pavaduotojo Virginijaus Vizbaro kabinete tvarkė G.Sinkevičius. 

Vaizdo medžiagoje matosi kaip G.Sinkevičius ateina į kabinetą, išdėsto problemą, girdisi kaip prašo „pajudinti“ senelio žemės reikalus. 

Praėjusiame teismo posėdyje G.Sinkevičius paliudijo kvietęs V.Vizbarą pietų. Kadangi šis atsisakė, paliko 100 litų. Prokuroras patikslino, kad 200 litų. 

Vaizdo medžiagoje užfiksuota kaip G.Sinkevičius padeda pinigus ant stalo, V.Vizbaras siūlo atsiimti. G.Sinkevičius išeina iš kabineto. V.Vizbaras padeda pinigus ant stalo. Išgirdęs, kad kažkas ateina, pinigus uždengia, greičiausiai, užrašų knygele. 

Šiai vaizdo medžiagai paskirta ekspertizė. 


Šiame straipsnyje: korupcijos byla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių