„Leo LT" aptarė bendradarbiavimo galimybes su KTU

Sparčiai augantis ir ateityje dar labiau augsiantis energetikos sektorius verčia jau šiandien dairytis naujų specialistų būsimiems projektams. Nacionalinės elektros energetikos bendrovės „Leo LT" ir Kauno technologijos universiteto susitikime aptartos bendradarbiavimo galimybės.

„Bendradarbiavimas su mokslo įstaigomis yra svarbus galvojant ir apie mokslo pažangą, ir apie aukštesnę ruošiamų specialistų kvalifikaciją. Tokiu būdu siekiame prisidėti prie aukštųjų mokyklų mokymo programų tobulinimo bei inovacijų energetikos srityje", - sako „Leo LT" valdybos narys Dalius Šulga.

Šiuo metu KTU ruošiami 7 energetikos krypties studijų programų specialistai. Iš viso į energetikos krypties studijų pirmos ir antros studijų pakopos programas šiais metais priimta 113 studentų. Susitikimo metu sutarta pirmiausia ieškoti būdų, kaip pagerinti studijų kokybę, kad jos būtų patrauklios studentams. Neatmetama galimybė, jog ateityje bus galvojama ir apie naujų programų kūrimą.

Kauno technologijos universitetas iki šiol buvo vienintelis universitetas Lietuvoje, rengiantis branduolinės energetikos specialistus. Šie specialistai KTU pradėti rengti 1978 metais. 1995-2007 m. laikotarpiu parengta 130 branduolinės inžinerijos specialistų. 

Bendradarbiavimo santykiai jau užmegzti su Vilniaus universitetu. Antrinės „Leo LT" įmonės „Visagino atominė elektrinė" iniciatyva VU šiemet pasiūlyta branduolinės energetikos fizikos programa. Ši programa pagal populiarumą buvo trečioji iš šešiolikos Fizikos fakultete siūlomų programų. 


Šiame straipsnyje: Leo LTKTUbendradarbiavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių