Lėktuvai iš Kauno vis dar nekyla

Lietuvos oro erdvėje pavojingų Islandijos vulkanų pelenų koncentracija leidžia vykdyti skrydžius, tačiau daugelis numatytų skrydžių vis dar atšaukti.

Trečiadienį iš Kauno oro uosto bendrovė „Ryanair“ atšaukė skrydžius į Brėmeną, Dubliną bei vakarinius skrydžius į  Frankfurto  Hano oro uostą bei Londono Stansdeto oro uostą.  Bendrovė „Ryanair“ skrydžių nevykdys iki ketvirtadienio 13 valandos.

„Kada kilsime - negalime prognozuoti. Mes stebime bendrovės „Ryanair“ informaciją - jokių pakitimų nėra. Tai yra bendras Europos erdvės užteršimas, tai kai bus priimtas bendras sprendimas, tai viskas priklausys nuo „Ryanair“ , - sakė Kauno oro uosto Plėtros ir eksploatacijos direktorius Jonas Gurskas.

Bendrovės „airBaltic“ skrydis į Rygą trečiadienio ryte buvo atšauktas.

„Skrydžiai priklauso ne nuo oro uostų, o nuo oro bendrovių sprendimų. Jie atsižvelgia į prioritetus ir sprendžia, ar skristi, ar ne. Dar yra prisikaupę daug keleivių krepšių - kai kurios bendrovės pirmiausia stengiasi gražinti keleiviams daiktus. Jeigu pagrindiniai reguliarieji skrydžiai būtų vykdomi Lietuvos kompanijų - viskas būtų tvarkoj, tačiau mes priklausome nuo užsienio šalių kompanijų, o jiems įsakinėti negalime“, - sako Civilinės aviacijos administracijos direktoriaus pavaduotojas Alvydas Šumskas.

Vilniaus oro uoste skrydžiai atšaukti į Skandinavijos šalis.


Šiame straipsnyje: skrydžiailėktuvai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių