Leista restruktūrizuoti greičio matuoklius įrengusią „Urbico"

Teismas leido restruktūrizuoti greičio matuoklius Vilniuje įrengusią įmonę „Urbico".

Vilniaus miesto apylinkės teismas patenkino „Urbico" vadovybės prašymą pradėti restruktūrizavimo procesą, taip bandant apsaugoti įmonę nuo bankroto, pranešė bendrovė.

Anot „Urbico" vadovo Kęstučio Šimėno, Vokietijos inžinerijos milžinės „Siemens" grupei priklausanti Lietuvos bendrovė „Siemens" metus vėluoja baigti darbus, todėl kitos konsorciumo narės, tarp jų ir „Urbico", negali baigti viso Vilniaus miesto transporto sistemos projekto ir gauti numatyto užmokesčio.

Pasak „Urbico", jos nuostoliai siekia 50 mln. litų, bendrovė yra pateikusi ieškinį „Siemens".

Tuo tarpu „Siemens", anot spaudos, pareiškė, jog „Urbico", kuri vadovavo konsorciumui, pažeidė kelis sutarties punktus ir bendradarbiauti su ja tapo nebeįmanoma. Rugsėjį „Siemens" pranešė pasitraukianti iš Vilniaus centralizuotos šviesoforų sistemos diegimo konsorciumo, ir pasiūlė Vilniaus valdžiai tęsti projektą tik su „Siemens".

2006 metais trijų įmonių konsorciumas, kurį sudarė bendrovės „Eismas", "Fima", "Hnit-Baltic Geoinfoservisas", ir "Siemens" su sostinės savivaldybe pasirašė sutartį ir pradėjo kurti centralizuotą šviesoforų sistemą, kuri Vilniaus savivaldybei, kaip buvo numatoma, kainuotų apie 145 mln. litų, ją buvo tikimasi įdiegti iki 2008 metų vidurio.

Iki šiol sistema dar derinama, iš šešių planuotų vadinamųjų žaliųjų koridorių veikia tik vienas.


Šiame straipsnyje: urbicorestruktūrizacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių