Ledynmetis: iš bibliotekos bėga net ištvermingiausi skaitytojai

Higienos normos reikalauja, kad visuomeninės paskirties patalpose šaltuoju metų laiku būtų ne mažiau kaip 18 laipsnių šilumos. Tačiau iki šios normos labai toli Šilainių bibliotekoje – čia tėra vos 8 laipsniai.

„Būtent tiek dabar rodo mūsų termometras. Seni langai nors ir apkamšyti, bet per juos vis tiek skverbiasi šaltis“, – ketvirtadienį skundėsi Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos filialo Šilainių bibliotekos vyriausioji bibliotekininkė Rūta Plioplytė.

Pasak jos, keli nuolatiniai laikraščių skaitytojai į biblioteką rytais vis tiek renkasi. „Tačiau vietoje įprastos valandos ar daugiau jie išbūna apie pusvalandį ir bėga šildytis į namus“, – sakė bibliotekininkė.

Čia neįmanoma įjungti elektrinio šildytuvo, nes saugikliai tuojau nutraukia elektros tiekimą.

„Nejungiame net virdulio. Nežinau, kodėl turime tokią prastą elektros instaliaciją. Čia pirmasis Šilainiuose pastatytas namas. Anksčiau jame buvo daugiau visuomeninių staigų, kurios tik vėliau paverstos butais, o mes taip ir likome“, – pasakojo R.Plioplytė.

Kauno visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Ramutė Smolskienė tvirtino, kad pagal higienos normą šaltuoju metu visuomeninėse patalpose turi būti 18-22 laipsniai šilumos. „Kitu atveju darbuotojas gali reikalauti iš vadovo užtikrinti tinkamas darbui sąlygas“, – sakė ji.

Tačiau Kauno visuomenės sveikatos centras darbdavių įpareigoti sudaryti tinkamas darbui sąlygas negali. Pasak R.Smolskienės, tai gali padaryti Darbo inspekcija.

Vėtrungės gatvėje, daugiabučio trečiame aukšte esanti biblioteka įrengta dviejuose sujungtuose butuose. Skaitytojai turi ir daugiau skundų dėl šios bibliotekos. Prieš pusmetį daugiabučio laiptinės, kur įsikūrusi biblioteka, gyventojai pakeitė lauko duris, kuriose sumontuota kodinė spyna.

„Atėjęs laukiu, kol koks nors gyventojas, žinantis kodą, įleis vidun. Be to, su skaudančia koja nėra lengva laipioti į trečią aukštą, o neįgaliems apskritai mažai vilčių ten patekti“, – guodėsi nuolatinis skaitytojas Justinas Voska.

„Kauno diena“ jau yra rašiusi apie šią vienintelę dideliame, apie 40 tūkst. gyventojų turinčiame mikrorajone biblioteką. Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos direktorius Zenonas Vaškevičius yra sakęs, kad savivaldybė buvo numačiusi perkelti biblioteką į žadėtas rekonstruoti patalpas Baltijos prospekte 7. Jose dar turėjo įsikurti Šilainių bendruomenių namai, seniūnija.

Jau seniai parengtas techninis projektas, tačiau nėra finansavimo. Sumanymui įgyvendinti reikėtų apie 4 mln. litų. „Kauno valdžia tikisi, kad lėšų pavyks gauti per paramos fondus prasidėjus naujam ES finansiniam laikotarpiui nuo 2014 metų, o iš miesto biudžeto skirti tokių pinigų nėra galimybių“, – sakė Z.Vaškevičius.


Šiame straipsnyje: šalčiaižiemabiblioteka

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
ka jus cia kliedit , nueikit paziureti i laisves al . esancia biblioteka praviri langai visus metus o is baro apacioje kur iseina parukyti lankytojai visa smarve i biblioteka . Taip kad kaikurios bibliotekos tiesiog vagia Lietuvos pinigus ziema laikomi atviri langai kaip ir pacioje mokesciu inspekcijoje kurioje NET i taisyta radiatoriu reguliuotojai , nauja vedinimo sistema nu kitaip tariant sukisti milijonai ir dar vagiama is Lietuvos laikant atvirus langus ,.

x

x portretas
namuose sėdėti per šalčius, o ne po bibliotekas vaikštinėti reikia

dana

dana portretas
gaila kad niekas nemato ,kokios darbo salygos (kalbu apie Kauna) kai kuriose bendovese,kur nera jokio apsildymo, bet aisku kaip ir visada niekas nieko nezino.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių