LCC tarptautininiame universitete - rektoriaus inauguracija

Šeštadienį, rugsėjo 22-ąją, LCC tarptautinio universiteto rektore bus inauguruota laikinai šias pareigas nuo 2011-ųjų ėjusi Kanados pilietė dr. Marlene Wall. Tačiau inauguracijai skirta renginių savaitė prasidės jau trečiadienį, rugsėjo 19-ąją, o jos startą paskelbs šventinės pamaldos.

Penktadienį, rugsėjo 21-ąją, LCC bendruomenės nariai išbandys jėgas inauguracijai skirtame penkių kilometrų maratone iki Melnragės ir atgal iki LCC studentų miestelio (Kretingos g. 36). Iškart po simbolinio bėgimo prie Michealsen centro vyks LCC bendruomenės šventė, kurioje – žaidimai, konkursai ir šventinė nuotaika.

Inauguracijos diena prasidės viešų paskaitų ciklo „Mūsų azimutas“ („True North“ – angl.) pristatymu, o pirmąja šio ciklo diskusija taps „Artes Liberales išsilavinimo svarba XXI amžiuje“.

Planuojama, kad ciklo renginiai vyks visus 2012-2013 akademinius metus, o juose lankytojai išgirs pasaulyje žinomų ir LCC aplankysiančių asmenų kalbas. Pirmojoje, inauguracijai skirtoje diskusijoje dalyvaus ir itin laukiamas svečias – Krikščioniškų koledžų ir universitetų tarybos prezidentas Edwardas Blews Jr. iš JAV.

Pati inauguracijos ceremonija prasidės 15 val., Michealsen centre. Joje dalyvaus miesto meras Vytautas Grubliauskas, LCC tarybos pirmininkas Allonas Lefeveras, LCC įkūrėjas Artas DeFehras, Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios vyskupas Mindaugas Sabutis ir kiti garbūs svečiai. Tikimasi, kad ceremoniją stebės apie penkis šimtus LCC ir miesto bendruomenės narių.

Dr. Marlene Wall yra šeštoji rektorė LCC tarptautinio universiteto istorijoje. Ji gimė Urugvajuje, Montevidėjaus mieste, išsilavinimą gavo Jungtinėse Amerikos Valstijose ir turi Kanados pilietybę. Ilgametė tarptautinė dr.  Wall patirtis padėjo tvirtus pamatus vadovauti tarptautiniam universitetui.

Dr. Wall studijavo anglų kalbos pedagogiką Taboro koledže (Hillsboras, Kanzaso valstija), o kalbotyros magistro studijas baigė Pietų Ilinojaus universitete (Karbondalis, Ilinojaus valstija), daktaro disertaciją apgynė valstybiniame Kanzaso universitete (Manhatanas, Kanzaso valstija).

Prieš paskiriant vadovauti LCC tarptautiniam universitetui, dr. Wall dirbo JAV valstybinėse ir privačiose vidurinėse mokyklose, regioninėje švietimo administracijoje, vėliau universitetinėse pedagogų rengimo ir profesinio tobulinimo programose Europoje, Afrikoje ir Šiaurės Amerikoje. Pastaruosius 10 metų ji ėjo atsakingas LCC tarptautinio universiteto prorektoriaus pareigas.

Dr. Wall pirmą kartą į Lietuvą atvyko 1991 m. vasarą dėstyti anglų kalbos į vasaros institutą, kuris vėliau išaugo į LCC.  Šiame institute ji dėstė penkerius metus, o vieną kadenciją buvo išrinkta į dabartinio universiteto valdybą. Ištisą dešimtmetį dr. Wall įdėmiai sekė institucijos augimą ir aktyviai dalyvavo jos veikloje nuo pat pradžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vanda

Vanda portretas
Cia juk net ne universitetas. Tai yra privati mokykla, kuri oficialiai yra privati ir ne valstybine. neklaidinkite!

egle

egle portretas
Miela Vanda, taip tai yra privati institucija, bet tai nereiskia, kad ne universitetas :) Buna ir tokiu dalyku, kaip privatus universitetai :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių