Lazdynų baseino uždarymą atidėjo žurnalistai?

Pirmadienis turėjo tapti paskutine sostinės Lazdynų baseino darbo diena. Tačiau miesto valdžios atstovai į įstaigą neatvyko, galbūt pabūgę susirinkusių žurnalistų.

Apie pietus į Lazdynų laisvalaikio centrą turėjo atvykti sostinės savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virginijus Dastikas. Oficiali vizito priežastis - formalus susitikimas su uždaromos įstaigos darbuotojais. Tačiau neoficialiai kalbėta, kad V.Dastikas ketino čia pat imtis baseino veiklos nutraukimo. Bet jis paskutinę minutę pakeitė planus ir pranešė į laisvalaikio centrą neatvyksiąs.

Miesto valdžios atstovai baseine apsilankyti žada trečiadienį ryte. Tą pačią dieną miesto taryba svarstys Lazdynų laisvalaikio centro direktoriaus Romualdo Grigo likimą. Jį meras Vilius Navickas siūlo atleisti iš pareigų.

Pats R.Grigas portalui sakė nesitikįs išlaikyti posto. Esą ir bylinėtis dėl galimai neteisėto atleidimo nebus prasmės, mat savivaldybės teisininkai dokumentus parengė taip, kad prie jų prikibti praktiškai neįmanoma. „Tegul savivaldybė priima sprendimą ir skiria finansavimą (baseinui - red. past.). Tada aš pats padėčiau pareiškimą, galiu išeiti, - pridūrė laisvalaikio centro vadovas.

R.Grigo teigimu, baseinas uždaromas skubotai, o „ant ledo“ lieka ne tik jo lankytojai bei čia besitreniruojantys sportininkai, bet ir verslininkai. „Ką darom su patalpų nuomininkais? Ar jie toliau gali nuomotis? Yra organizacijos, kurios iki Naujųjų metų yra sumokėję už naudojimąsi baseinu, abonementai parduoti“, - neatsakytus klausimus vardijo pašnekovas.

Uždarius baseiną, be darbo liks 22 R.Grigo pavaldiniai. Direktoriaus žodžiais, baseine besitreniruojantys sportininkai šiuo metu neturi kur dėtis. Esą pavienes grupes šiaip taip pavyksta paskirstyti į kitus, mažesnius objektus, o didesnės grupės kaip, pavyzdžiui, vandensvydininkai po baseino uždarymo apskritai neturės kur treniruotis.

Dabar Lazdynų laisvalaikio centras jau oficialiai kvalifikuojamas kaip avarinės būklės statinys. Pirmą kartą dėl pastato būklės į miesto vadovus kreiptasi dar 2004 metais. Tačiau per penkerius metus kelissyk pasikeitusios sostinės valdžios nesugebėjo rasti pinigų pagrindinio sostinės vandens sporto komplekso remontui.


Šiame straipsnyje: lazdynų baseinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių