Lazdynų baseino rekonstrukcijos konsultantai pasirodė per brangūs

Vilniaus savivaldybė dėl lėšų trūkumo neatrinko konsultanto Lazdynų baseino rekonstrukcijai.

Dėl per didelės kainos sostinės valdžiai netiko nė viena iš dviejų gautų paraiškų į Lazdynų baseino rekonstrukcijos ir valdymo galimybių studijos parengimo bei konsultanto vietą.

"Pasiūlyta abiejų konsultantų grupių kaina viršija mūsų norimas skirti lėšas", - BNS trečiadienį sakė Vilniaus savivaldybės Investicinių projektų skyriaus vedėja Rasa Cibulskienė.

Savivaldybė ketina derėtis dėl mažesnės kainos ir ieškoti papildomų lėšų.

"Žiūrėsim, šnekėsim su meru, galbūt perskirstyti iš kokių kitų projektų", - apie būdus gauti pinigų kalbėjo R.Cibulskienė.

Jos teigimu, net jei konsorciumai nuleistų kainą, ji būtų didesnė nei savivaldybės numatyta suma. Nurodyti, kokia ši suma, R.Cibulskienė negalėjo dėl viešųjų pirkimų procedūrų taisyklių.

Vilniaus Gedimino technikos universiteto ekspertai sausio pradžioje konstatavo, kad dalis baseino konstrukcijų yra pažeistos, todėl jo eksploatuoti negalima. Baseino tvarkymo darbai savivaldybei kainuos apie 180 tūkst. litų.

Vilniaus savivaldybė į Lazdynų baseino rekonstrukcijos ir valdymo galimybių studijos parengimo bei konsultanto vietą yra gavusi dviejų konsorciumų paraiškas.

Pirmą sudaro bendrovė "Esika", viešoji įstaiga NPR ir bendrovė "Nacionalinių projektų rengimas", antrą - advokatų kontora "Varul.Vilgerts.Smaliukas", advokatų kontora "Sabaliauskas ir partneriai", bendrovė "Gild" ir inžinerinių konsultacijų ir projektavimo bendrovė "Cowi Lietuva".

Konsultantas turi parengti sąlygas dėl koncesijos įstatymo įgyvendinimo, susijusio su investicijomis į baseiną, taip pat dėl tolesnio baseino valdymo, administravimo.

Kone prieš 30 metų pastatytame Lazdynų laisvalaikio centre yra vienintelis Vilniuje 50 metrų ilgio baseinas, vienintelis Lietuvoje turintis 10 metrų bokštą. Čia treniruodavosi apie 600 sportininkų.

50 metrų ilgio baseinai Lietuvoje dar yra Elektrėnuose ir Alytuje.


Šiame straipsnyje: lazdynų baseinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių