Laukti ore ar skristi namo?

Iki pat vidurdienio virš Vilniaus tvyrojęs rūkas trukdė oro uoste laiku nusileisti lėktuvams. Lėktuvų pilotams teko spręsti uždavinį - laukti, kol rūkas išsisklaidys, prašyti nusileidimo kaimyniniuose oro uostuose, ar skristi atgal.

Šįryt daugybės į Vilnių skridusių keleivių planai buvo sugriauti – kai kuriems iš jų teko laukti vidurdienio, kad galėtų pagaliau išlipti Vilniuje. Kai kurie iš jų priverstinai pasisvečiavo Kaune.

Tarptautinio Vilniaus oro uosto atstovas spaudai Arūnas Marcinkevičius portalui sakė, kad nuo 8 val. ryto oro uoste buvo sunkios sąlygos nutūpti atskridusiems lėktuvams. Vieniems teko laukti 20 min., kitiems ir valandą. Rūkas visiškai išsisklaidė tik po vidurdienio - 12 val. 20 min.

Du lėktuvai - vienas atskridęs iš Maskvos, kitas iš Kopenhagos - buvo nukreipti į Kauno oro uostą. Rūkui išsisklaidžius, lėktuvai sugrįžo atgal į Vilnių ir sėkmingai nutūpė. Maskvos lėktuvas atgal į Vilnių parskraidino Kaune priverstinai pasisvečiavusius keleivius. Kopenhagos lėktuvas grįžo keleivius paleidęs Kaune.

Iš Helsinkio į Vilnių atskridęs lėktuvas nusprendė negaišti laiko ir, kurį laiką pasukęs ratus, sugrįžo namo. Jo keleiviams teko papietauti Helsinkio oro uoste, o tuomet vėl iš naujo skristi į Vilnių.

Ilgai neišsisklaidant rūkui, Vilniaus oro uostas apie blogas oro sąlygas informavo kitus oro uostus. Rygos oro uostas nusprendė pavėlinti savo lėktuvo reisą - į Vilnių lėktuvas išskrido tik tuomet, kai gavo pranešimą apie pasikeitusias oro sąlygas.

Nuo 13 val. oras Vilniuje tapo toks skaidrus, jog sunku patikėti, kad iš ryto jis sukėlė tiek sunkumų.


Šiame straipsnyje: lėktuvasrūkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių