Latvis lietuvius „pašventino“ išmatomis (papildyta)

Vakar Užupio galerijos menininkai ir svečiai buvo apdrėbti išmatomis. Policija sulaikė vieną iš keistai savo vertinimus demonstravusių jaunuolių.

Rugsėjo 11 d. Užupio galerijoje „Galera" vyko „Laisvojo universiteto" paskaita - kartu mokytis ir dalintis patirtimi čia susirinko apie 100 Lietuvos ir kitų šalių menininkų. Tarp jų buvo ir Paberžės klebonas - poetas Skaidrius Kandratavičius.

Paskaitos metu staiga į salę įėjo vaikinas ir mergina, nešini dviem kibirais išmatų ir išpylė juos ant susirinkusiųjų galvų. Manoma, kad jie taikėsi išpilti išmatas ant iš Alytaus atvykusio menininko Redo Diržio, kuris netrukus turėjo skaityti paskaitą „Radikalusis menas ir jo formos".

Paskaitos dalyviai sučiupo įžūlų vaikiną ir perdavė policijos pareigūnams. Mergina spėjo pabėgti.

Portalui vilniausdiena.lt Vilniaus 3-ojo policijos komisariato viršininkė Liucija Borusevičienė sakė, kad vakar į komisariatą buvo pristatytas 28-erių metų Latvijos pilietis. Jam iškelta baudžiamoji byla dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Kol kas latvis sulaikytas dviems paroms.

Anot L. Borusevičienės panašaus pobūdžio nusikaltimų per jos 8-erių metų darbo patirtį nėra buvę.

Kunigas ir poetas Skaidrius Kandratavičius vilniausdiena.lt portalui sakė, kad žmogus, atlikęs tokį vandališką poelgį greičiausiai yra nestabilios psichikos, nerandantis savo vietos gyvenime, puoselėjantis priešiškus jausmus. „Man labai skaudu, kad išpuolis buvo prieš man labai artimą žmogų, mano kraštietį, Alytaus Dailės  mokyklos direktorių, kuris yra labai taikus ir tolerantiškas žmogus, – sakė kun. S.Kandratavičius. – Dar galima suprasti, kai žmonės maištaudami apmėto tortais ar pomidorais, na bet šiuo atveju, tai jau tikrai kriminalinis įvykis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių