Laisvės gynėjų dieną – tradicinis bėgimas

Artėjant sausio 13-ajai Vilniuje kaip ir kasmet prasideda įvairūs minėjimo renginiai. Šį šeštadienį miestiečiai kviečiami dalyvauti tradiciniame Laisvės gynėjų dienos bėgime „Gyvybės ir mirties keliu“.

Tradicinio bėgimo dalyviai startuos nuo Antakalnio kapinių, o finišuos prie Televizijos bokšto. Startas bėgikams bus duodamas lygiai 10 val. ryto. Tiesa, prieš tai gėlių padėjimu ant kapų bus pagerbti 1991 metais žuvę laisvės gynėjai.

Beje, šis bėgimas nėra varžybos. Kiekvienas 9 kilometrų trasą įveiksiantis bėgikas bus apdovanotas atminimo dovanėle, o finiše vaišinamas arbata ir sumuštiniais. Šis Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacijos organizuojamas renginys kasmet sulaukia beveik 3 000 bėgikų iš visos Lietuvos. Ir taip jau nuo 1992 metų.

Šia tradicija pagerbiamas Loretos Asanavičiūtės, Virginijaus Druskio, Dariaus Gerbutavičiaus, Rolando Jankausko, Rimanto Juknevičiaus, Alvydo Kanapinsko, Algimanto Petro Kavoliuko, Vytauto Koncevičiaus, Vido Maciulevičiaus, Tito Masiulio, Alvydo Matulkos, Apolinaro Povilaičio, Igno Šimulionio, Vytauto Vaitkaus atminimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių