Laisvės alėjos vitrinos toliau džiugins moderniais meno kūriniais

Pačioje Laisvės alėjos širdyje, šalia istorinio fontano esančios vitrinos ir vėl pasipuošė naujais meno kūriniais. Jau trečiąjį kartą Meno galerijos Paveikslai.lt organizuojamas miesto erdvių projektas „Minčių miestas“ ir toliau džiugins miestiečius nauja modernių paveikslų ekspozicija.

Idėjos autoriai Meno galerija internete Paveikslai.lt džiaugiasi, kad sulaukia tiek daug padėkų ir teigiamos reakcijos iš miestiečių. „Džiugu žinoti, kad kauniečiai palankiai priėmė šią idėją, teiraujasi, kiek ilgai tęsime šį projektą ar plėsime jį į naujas erdves.

Dailininkai, kurių darbus pristatome visuomenei taip pat labai patenkinti dėmesiu, kurio sulaukia atidarius naują parodą. Labiausiai džiugina tai, jog ši mūsų iniciatyva paskatino ir kitų apleistų vitrinų savininkus įsileisti meną į tuščias erdves. Šiuo metu jau ne viena tuščia vitrina centrinėje miesto gatvėje yra užpildyta jaunųjų menininkų darbais. Kol tokias idėjas palaikys ne tik menininkai ir miestiečiai, bet ir verslo bei valdžios atstovai, galėsime džiaugtis kultūringu ir kūrybišku Kauno miesto veidu“, - įspūdžiais dalijosi viena šios idėjos organizatorių, Meno galerijos Paveikslai.lt projektų vadovė Deimantė Makarevičiūtė.

Naujoje ekspozicijoje praeiviai kviečiami apžiūrėti talentingo ir ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų plačiai žinomo tapytojo Vytauto Laisono meno kūrinius. „Gimiau ir augau vaizdingame Srėbiškio kaime, Biržų rajone. Gamta yra tobula savaime, dėl to ji - didžiausias mano įkvėpimo šaltinis“, - savo darbus pristatė autorius Vytautas Laisonas.

Dailininko kūriniuose vaizduojamas gyvas pasaulis, kuris kartais atrodo realesnis nei fotografija ir pernelyg idealus, kad būtų tikras. Kitose drobėse – spalvingas fantazijų pasaulis, kurio niekada nebuvo, saldi vaikiška pasaka, kurios niekada neužmirši...Kūrybiniai ieškojimai tarp „tikro“ ir „išgalvoto“, kur riba tarp realybės ir fantazijos tokia nepastebima, paverčia tapytojo Vytauto Laisono darbus išskirtiniais ir itin įsimenamais.

Tai viena iš priežasčių, dėl kurių dailininko darbai taip vertinami ne tik meno mylėtojų iš Lietuvos, bet ir privačių kolekcionierių iš Italijos, Prancūzijos, Japonijos, Vokietijos, JAV, Vengrijos, Suomijos ir Norvegijos.

Ekspoziciją miestiečiai kviečiami apžiūrėti adresu Laisvės al. 51, Kaunas.


Šiame straipsnyje: vitrinos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių