Laisvės alėjoje vaikiną nužudęs D.Vonžodas kalės 18 metų

Vieną žmogų nužudęs, o kitą sunkiai sužalojęs 22-ejų kaunietis Deividas Vonžodas kalės 18 metų.

Lietuvos apeliacinis teismas iš dalies patenkino Kauno apygardos prokuroro skundą dėl 2009 m. liepos 3 d.  nuosprendžio, kuriuo D.Vonžodas buvo nuteistas už T.V. nužudymą ir D.U. sunkų sužalojimą Kauno centre.

Apeliacinis teismas perkvalifikavo D.Vonžodo veiksmus užpulto ir išgyvenusio vaikino D.U. atžvilgiu iš sunkaus sveikatos sutrikdymo į pasikėsinimą nužudyti ir už tai paskyrė jam 12 metų nelaisvės vietoj anksčiau skirtų 6 metų.

Subendrinus bausmes, jam skiriama galutinė 18 metų laisvės atėmimo bausmė.

Teismo nuomone, byloje yra nustatyta, kad D.Vonžodas dėl chuliganiškų paskatų tyčia nužudė T.V. ir pasikėsino nužudyti D.U. Sudavęs smūgius peiliu abiem nukentėjusiesiems, D.Vonžodas pabėgo iš įvykio vietos ir nieko nedarė, kad nukentėjusiųjų gyvybėms nekiltų pavojingi  padariniai.

Nuo suduoto smūgio peiliu į krūtinę D.U. nemirė tik todėl, kad jam laiku buvo suteikta kvalifikuota medicininė pagalba, t.y. nepriklausomai nuo D.Vonžodo valios.

Teismas atmetė prokuroro prašymą pripažinti D.Vonžodą ir šioje byloje už viešosios rimties sutrikdymą 2 metams nuteistą Edgarą Zapustą (gim. 1988 m.) bendrininkavus. D.Vonžodas prisipažino, kad peilį, nužudydamas T.V. ir sužalodamas D.U., jis panaudojo savarankiškai, galimo peilio panaudojimo muštynėse su E.Zapustu neaptarė.

Kolegijos nuomone, kaltinamųjų susitarimas veikti bendrai apsiribojo tik ketinimu muštis su nukentėjusiais, tačiau nėra duomenų, kad buvo susitarta vieną ar abu nukentėjusiuosius nužudyti suduodant jiems smūgius peiliu.

E.Zapustui pirmosios instancijos teisme paskirta bausmė palikta nepakeista. Jis, subendrinus 2 metų laisvės atėmimo bausmę su anksčiau kitais nuosprendžiais paskirtomis bausmėmis, kalės 5 metus.

T.V. mirtimi ir sunkiu D.U. sužalojimu pasibaigęs incidentas įvyko 2007 m. gruodžio 21 d., apie 4  val. nakties prie Kauno naktinio klubo Laisvės alėjoje. Vaikinams klubo viduje susistumdžius ir išėjus į lauką aiškintis santykių, vienas iš keturių D.Vonžodo smūgių peiliu T.V. buvo mirtinas, o D.U. buvo sunkiai sužalotas peilio smūgiu į krūtinę. E.Zapustas nukentėjusius vaikinus mušė rankomis ir spardė.

Šis Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas Aukščiausiajam teismui. 


Šiame straipsnyje: VonžodasZapustas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių