Laiškus Kalėdų seneliui gabens pingvinai

Šį savaitgalį Lietuvos jūrų muziejuje pradeda veikti kalėdinis Pingvinų paštas. Trys pingvinai  - Arktis, Rūkas ir Aistis – 12.00 ir 14.00 valandomis lauks norinčių su jais pabendrauti vaikų ir suaugusių.

Su šiais Kalėdų senelio pagalbininkais bus galima ir nusifotografuoti. O svarbiausia – jie padės nugabenti Kalėdų seneliui vaikų laiškus. Pingvinai, kaip žinia, tikri keliauninkai ir plaukdami per jūras marias perduos vaikų svajones tiesiai Kalėdų seneliui.

Pingvinai Lietuvos jūrų muziejuje gyvena nuo 1978 metų. Šiuo metų pingvinariume yra 16 šių neskraidančių jūros paukščių. Visi jie išsiritę jau čia, Kopgalyje.

Prieš Kalėdas jūrų muziejuje pradeda skambėti pingvinų meilės giesmės – artėja jų poravimosi metas. Tuomet  prasideda tikros meilės dramos – gali pastebėti ne tik, kaip jie meiliai viens kitam kedena plunksnas, bet ir kaip, kovodami dėl išrinktosios ar išrinktojo, snapu sužeidžia konkurentą ir paleidžia jam kraują. Šioje kovoje patelės tikrai neatsilieka nuo patinų. Muziejaus darbuotojai paruošė pingvinams švendrėmis išklotus lizdus, kuriuose jau įsikūrė šešios poros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių