Laiškai nepasiekia adresatų

Laiškanešių Kauno mieste netrūksta, tačiau ne visi kauniečiai gali pasidžiaugti laiku pristatytais laikraščiais ir laiškais.

„Sudariau sutartį su įmone „Kauno vandenys". Jie išsiuntė man paštu svarbius dokumentus ir sutarties originalą su parašais, tačiau kur dingo dokumentai, taip ir liko neaišku. Pašto darbuotojai tik trauko pečiais ir vis žada, kad situacija nepasikartos", - piktinosi Aleksote gyvenantis Antanas. Pasirodo, vyras negauna ir „Kauno vandenų" siunčiamų sąskaitų, pagal kurias reikia sumokėti už sunaudotą vandenį ir nuotėkas, nors paslaugas teikianti įmonė tikina jas siunčianti tvarkingai.

Kalniečių gatvėje gyvenanti Dalia skundėsi, kad negauna užsiprenumeruotų žurnalų, už kuriuos sumokėjo nemenką sumą. „Mano pašto dėžutė tvarkinga, užrakinama, tad vagys tikrai negali išimti spaudos. Žurnalus gaunu nereguliariai arba visai jų nesulaukiu", - sakė moteris.

Pernai dėl vėluojančios arba dingusios korespondencijos pašto vadovybė teisinosi laiškanešių trūkumu. 2007-aisiais Kauno mieste trūko apie 20 laiškanešių. Šiemet situacija gerokai pasikeitė, tačiau gyventojai paslaugomis ne visada patenkinti.

„Šiuo metu Kaune laiškanešių užtenka", - patikino Kauno apskrities centrinio pašto Personalo skyriaus darbuotoja. Pasak jos, vasarą įdarbinta nemažai studentų, padidėjo ir spaudą bei laiškus išnešiojančių darbuotojų atlyginimai, todėl laisvų vietų neliko.

Lietuvos pašto komunikacijų skyriaus viršininkė Jurgita Čepulytė sakė, kad laiškų ar siuntų laiku negavę gyventojai turėtų kreiptis į artimiausią paštą arba užpildyti skundo formą Lietuvos pašto interneto svetainėje. Lietuvos paštas neseniai įdiegė centralizuotą gyventojų skundų priėmimo sistemą. „Svarbu, kad žmogus turėtų kuo daugiau informacijos, kas, kada ir ką siuntė, kas turėjo gauti. Tada daug lengviau ieškoti dingusios korespondencijos ir atlyginti žalą, jeigu siunta ar laiškas dingo", - sakė J. Čepulytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių