Labos Dienos šventėje bus kuriama gyva skulptūra (programa)

Antradienį Vilniuje ir Kaune  vyks svetingo bendravimo ir draugiškumo šventė Laba Diena. 

"Labos Dienos šventė - tai vienas iš būdų priminti visuomenei apie svetingumo ir gero nusiteikimo naudą ir įtraukti visus į užburiantį malonaus neįpareigojančio bendravimo procesą", - teigia šventės iniciatoriai - visuomeninis judėjimas „Aš Lietuvai“„Darom“ komanda, „Kito varianto“ moksleivių grupės projektu Šypseniukai ir kitomis visuomeninėmis iniciatyvomis.

Labos Dienos šventės idėja jau susilaukė aktyvaus lietuvių palaikymo ne tik Lietuvoje, bet ir JAV, Didžiojoje Britanijoje, Airijoje ir Norvegijoje, iš viso palaikančių žinučių šventės rengėjai gavo iš 19 užsienio šalių. O Danijoje studijuojančių lietuvių studentų grupė netgi išreiškė norą viename Danijos miestų, Horsense, suorganizuoti Gyvąją Labos Dienos pasisveikinimo skulptūrą.

Labos Dienos šventės programa

12-15 val. didžiuosiuose Lietuvos miestuose veiks atviros Šypesniukų dirbtuvės ir šypsenos dalinimo akcija. Dirbtuvėse visi miestų gyventojai ir svečiai galės pasigaminti savo rankų darbo šypseniuką, kurio misija - keliauti iš rankų į rankas ir vis kitam nešti kvietimą nusišypsoti.

18 val. Vilniuje (Rotušės aikštėje), Kaune (Laisvės alėjoje prie Soboro), Panevėžyje (Laisvės aikštėje), Ignalinoje (Laisvės aikštėje), Jonavoje (Sąjūdžio aikštėje) vyks unikali 3 minučių trukmės Labos dienos „Flashmob“ akcija - Gyvoji pasisveikinimo skulptūra "Laba diena, Lietuva" .

Dalyviai trumpam (3 min.) sustings įvairiomis pasisveikinimo pozomis.

Namų darbai dalyviams: sugalvoti kuo įdomesnių sveikinimosi pozų, pvz. rankos padavimas, kepurės kilstelėjimas, mojavimas, nusilenkimas 90 laipsnių kampu ir t.t.

Sostinės Rotušės aikštėje Gyvąja pasisveikinimo skulptūra prasidės ir Labos Dienos geros nuotaikos miesto varžybos. Į varžybų vyksmą norime įtraukti kuo daugiau praeivių ir žmonių iš šalies, tad užduotims įveikti prireiks darnios, nuotaikingos ir draugiškos komandos. Paskubėkite - registracija į Labos Dienos varžybas vyksta iki gegužės 25 d.

Finišuosime 20 val. klubo "Artistai" kiemelyje, kur su Labos Dienos dalyviais ir organizatoriais skaičiuosime taškus, dalinsimės visos Labos dienos įspūdžiais ir apdovanosime laimėtojus prizu „Pažink dar nepažintą“.

 


Šiame straipsnyje: renginiaiprograma

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių