L. Sungailienė: vaikai jaučiasi nubausti, jei jiems nepaskaitau knygos

Pirmadienį Kauno vaikų globos namuose „Atžalyne“ vykusios šventės metu renginių vedėja, etnomuzikologė Loreta Sungailienė skaitė pasakas. Tai buvo socialinės akcijos „Į vaikų globos namus – su knyga!“ pagrindinis akcentas.

Iniciatyvos „Visa Lietuva skaito vaikams“ ambasadorė L. Sungailienė pasakojo, jog pati knygomis domisi nuo mažumės. „Mama pasakojo, jog skaityti išmokau būdama 2,5 metų. Nežinau, ar tai tiesa, bet raides, manau, jau pažinojau“, - kalbėjo etnomuzikologė.

Nuo vaikystės jau labai labiausiai patinka pasakos. „Dabar laiko lieka tik vaikiškoms knygoms. Vaikai prašo paskaityti kas vakarą. Jie jaučiasi nubausti, jei mama nespaskaito“, - šypsojosi du sūnus ir dukrytę auginanti žinoma moteris. Jauniausiai jos atžalai – 9 mėnesiai.

Knygų skaitymą L. Sungailienė vadino ir būdu nusiraminti, ir galimybė pasisemti išminties. „Stebuklinės pasakos yra penas svajonėms ir fantazijai, jas paskaičius pasijunti lyg ant sparnų“, - tikino iniciatyvos ambasadorė.

Šventę vaikų namuose su dainomis, šokiais ir dovanomis surengė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba kartu su labdaros ir paramos fondu „Mažojo princo fondu“, įgyvendinančiu iniciatyvą „Visa Lietuva skaito vaikams“.

Po renginio „Atžalyno“ biblioteka pasipildė daugybe naujų ir įdomių knygų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fainai

fainai portretas
daug zmoniu susirinko

yyuyyuyu

yyuyyuyu portretas
su tokiu snukiu galima ir pataisos darbu kolonijoje dirbti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių