Kyšio ėmimu įtariamas Vilniaus vicemeras nušalintas nuo pareigų

Vilniaus miesto vicemeras Romas Adomavičius įtariamas paėmęs kelių dešimčių litų kyšį.

„Ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus duomenų, kad Vilniaus miesto vicemeras R. A. priėmė didesnės nei 250 MGL vertės kyšį. Turimais duomenimis, kyšis buvo priimtas pažadant paveikti vienos Vilniaus miesto savivaldybės įmonės darbuotojus, kad šie priimtų palankų sprendimą organizuojamame 8 milijonų litų vertės darbų pirkimo viešajame konkurse“, - rašoma STT pranešime spaudai.

250 minimalių gyvenimo lygių - atitinka 32 tūkst. 500 litų.

R. Adomavičius nušalintas nuo pareigų

Savivaldybė informavo, kad Vilniaus merui Artūrui Zuokui R. Adomavičius įteikė prašymą dėl leidimo neatlikti pareigų iki spalio 12 dienos.

Meras patvirtino R. Adomavičiaus prašymą dėl laikino nušalinimo nuo vicemero pareigų ir laukia daugiau informacijos iš teisėsaugos institucijų dėl tolimesnio tyrimo.

Socialdemokratų būstinėje - krata

Socialdemokratų partija penktadienį patvirtino, kad jos Vilniaus skyriaus būstinėje buvo atlikta krata, tačiau partijos vadovybė nekomentuoja situacijos dėl įtarimų kyšio ėmimu sostinės vicemerui Romui Adomavičiui.„LSDP informacijos centras patvirtina faktą, kad vakar LSDP Vilniaus skyriaus būstinėje buvo atlikta krata. Partijos vadovybė laikosi pozicijos nekomentuoti šios situacijos, kol vyks ikiteisminis tyrimas“, - sakoma pranešime spaudai."

Socialdemokratai nesieja kratų su rinkimine kampanija ir tikisi, kad teisėsaugos pareigūnai operatyviai ir objektyviai atliks savo pareigas", -  teigia partija.

R. Adomavičius stabdo narystę LSDP

Pradėjus tyrimą dėl kyšininkavimo, sostinės vicemeras socialdemokratas Romas Adomavičius stabdo narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje.

„Man pranešė, kad ką tik gavome R. Adomavičiaus prašymą stabdyti narystę partijoje, kol viskas išaiškės. Kaip suprantu, jis sako, kad kaltinimai nepagrįsti“, - BNS sakė LSDP rinkimų štabo vadovas Juozas Olekas.

Pasak J. Oleko, ar R. Adomavičius liks kandidatuoti su partija Seimo rinkimuose, dar anksti vertinti.

„Kol kas mes nesame gavę jokios oficialios informacijos, kai gausime, spręsime. Labai apgailestaujame, jei tai yra teisybė“, - sakė J.Olekas.R.Adomavičius LSDP rinkimų sąraše yra įrašytas 48 vietoje, taip pat jis iškeltas kandidatu vienmandatėje Lazdynų apygardoje sostinėje. Jam taikomas teisinis imunitetas. Prokurorai šiuo metu svarsto dėl kreipimosi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) dėl R.Adomavičiaus neliečiamybės panaikinimo.

STT lankėsi „Vilniaus vandenyse“

Ketvirtadienį korupcines bylas tiriančios Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai lankėsi sostinės savivaldybės įmonėje „Vilniaus vandenys“, penktadienį patvirtino bendrovė.

„Vakar lankėsi, tas teisybė. Nieko nėra sulaikyta“, - BNS sakė „Vilniaus vandenų“ atstovė spaudai Eglė Rimkutė.

Pasak jos, penktadienį visi įmonės vadovai yra darbe.STT ir prokuratūra kol kas informacijos nekomentuoja, informacijos žada pateikti vėliau penktadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Melžėjai

Melžėjai portretas
Kas darosi po 1991-jų ir kam reikia "valstybės paslapčių" kiekviename žingsnyje ir įstatymų, pagal kuriuos baudžiama iki 2-jų m. kalėjimo už “okupacijos neigimą”, sausio 13-os ar miškinių “niekinimą” ir pan., labai jau primenančių liūdnai pagarsėjusį dvasininkų seminarijos auklėtinio J. Džiugašvilio-Stalino laikų 58 str., pagal kurį sodindavo už “negeras” kalbas. Įsižiūrėkite. Įsiklausykite. Atmerkite akis. Jie melžia. Valstybę. Lietuvą. Kartu ir mus visus. Lyg pusiau šventą karvę. Dieną ir naktį. Kartais net iš abiejų pusių. Kai kurie net ir po mirties… Į guminį besąžinės ir gobšumo kibirą.Dvidešimt antrus metus. Tie, kuriems visur reikalingos "valstybinės paslaptys" ir tokie įstatymai. Kad žmonės tiesos nesužinotų. Vieni jau baigė melžti, o kiti tęsia. Arba pradėjo jį vėliau. Geriausiai sekasi, kai abu melžėjai sutuoktiniai,kai melžia kartu arba pakeisdami vienas kitą. Įsižiūrėkite į „stogus" ir „stogines", po kuriais ir po kuriomis galima melžti tą lietuvišką juodmargę bet kokiu oru, nebijant, kad pasvilins pakaušį, nors ir labai ūkanota Lietuvos teisingumo saulė. Įsižiūrėkite. Įsiklausykite. Melžia. Tą beveik šventą lietuvišką karvę. Labiau “nusipelnę” - po „stogais", nenusipelnę - tik probėgomis. Ne veltui net vienas seimo narys šoko su karvės tešmeniu...pamąstykite! Niekas taip nesuteršė mūsų valstybės garbės kaip tie, pasivadinę save signatarais, stribų pavyzdžiu išsireikalavę dar kažkokias rentas, kurios daugiau nei penkis kartus viršija eilinio žmogaus realų uždarbį. Už kokius nuopelnus jiems skirti tie papildomi pinigai? Gal už tai, kad balsavo už atsiskyrimą nuo TSRS? Tuo laiku net beždžionė būtų taip balsavusi – TSRS galą jautė net visiški bukapročiai. Kai kurie net nebalsavo, bet nepraleidžia progos pasinaudoti išmokomis, pavadintomis "renta". Ne tam juos žmonės delegavo į Aukščiausiąją tarybą, ne to tikėjosi ir ne tokio gyvenimo laukė. Ką konkretaus padarė bent vienas vadinamasis signataras, kad nebūtų tokio bordelio Lietuvoje, kad žmonės neskurstų, nebadautų, nebūtų niekinami ar priversti palikti Tėvynę visiems laikams?

ruta

ruta portretas
Kysiai valdzios sluoksniuose jau tapo Lietuvos kasdienybe , jei butu politine valia , tai jau senei galima buvo isnaikinti tokia 'praktika' . bet , deja , pinigu reikia ir valdantiems ...

Nereikia

Nereikia portretas
čia nervuotis , teisingumas nustatė tokias normas , už kurias nebaudžiama, tai norma jei neperžengta reikia tik pagirti, kad laikosi nustatytų normų.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių