Kyšį uostamiesčio patruliams pasiūlęs Karo policininkas neteks darbo

Karo policijos pareigūnas, nutvertas prie vairo neblaivus, pasiūlė patruliams kyšį ir taip pasirašė sau nuosprendį, kuris jam lems darbo praradimą.

Pirmadienio naktį apie 2 val. Herkaus Manto gatvėje ties 63-uoju namu Kelių policijos biuro pareigūnai pastebėjo greitį viršijusį automobilį ir jį sustabdė.

Kalbėdami su pažeidėju Igoriu D., kuris važiavo nuo 20 iki 30 kilometrų per valandą greičiau nei leidžiama, pareigūnai pradėjo įtarti, kad vairuotojas yra neblaivus. Alkoholio matuoklis patvirtino įtarimus. Vairuotojas buvo vidutiniškai girtas, matuoklis parodė 1,68 promiles.

Suvokęs, kad nuobauda už vairavimą esant neblaiviam jam gresia ne tik dideliais piniginiais nuostoliais bei teisės vairuoti atėmimu, 27 metų Karo policijos pareigūnas pasiūlė kelių policininkams kyšį. Įvertinęs galimus praradimus Igoris D. paminėjo 10 tūkst. litų atlygį už tai, kad jo prasižengimas nebūtų užfiksuotas.

Taip karo policininkas užsitraukė ne tik administracinę nuobaudą už greičio viršijimą bei vairavimą esant girtam, bet ir baudžiamąją atsakomybę už bandymą papirkti pareigūnus.

Laikinai Karo policijos vado pareigas einantis majoras Laimas Baliūnas teigė, kad pagal statutą tokie Igorio D. veiksmai vertinami, kaip kario vardo pažeminimas. Nors bus atliekamas tarnybinis patikrinimas, jau neabejojama, kad šis pareigūnas bus atleistas iš tarnybos.

L.Baliūno teigimu, prasižengęs karo policininkas buvo labai gerai vertinamas, kartą dalyvavo tarptautinėje misijoje ir už tai apdovanotas medaliu.

„Jeigu jis nebūtų siūlęs kyšio, po tarnybinio patikrinimo galbūt būtume nusprendę nebausti pačia griežčiausia nuobauda. Su juo pačiu mums pasikalbėti dar nepavyko, jo telefonas išjungtas. Darbe jis turi pasirodyti antradienį. Incidento metu pareigūnas buvo neuniformuotas, vairavo ne tarnybinį automobilį ir tarnybos užduoties nevykdė“, - teigė Laikinai Karo policijos vado pareigas einantis majoras.

L.Baliūnas prisiminė, kad bene prieš metus teko atleisti kitą karo policininką, girtą važinėjusį uostamiesčio gatvėmis.


Šiame straipsnyje: Karo policijakyšis

NAUJAUSI KOMENTARAI

taika

taika portretas
ir dar jiems algas pakelkit , kam išvis jie reikalingi

geras

geras portretas
matyt ereli lauze

Nifnifas

Nifnifas portretas
Ot ZJB!!! Džiaugiuosi nerealiai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių